До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 найстильніших образів з балаклавою цього сезону

Минулого року Miu Miu показали моделей, які прогулювалися Альпами у зручних капюшонах, на вітрині Jacquemus були представлені кольорові плетені головні убори, а Marine Serre дебютувала з балаклавами, зробленими у техніці інтарсія. Натхнена альпінізмом і великою кількістю колекцій сезону осінь-зима 2021/2022, популярність балаклави не вщухає. Цього року цей аксесуар швидко став зручним щоденним супутником. Вийшовши за межі засніжених схилів, тепер ми бачимо цей зимовий головний убір у більш міському середовищі: у поєданні з традиційними блейзерами або переосмисленим для більш святкової обстановки напівпрозорими матеріалами.

З блейзером

Coperni
Coperni

Реклама

Фактурна балаклава Coperni зі сріблястими деталями доводить, що цей аксесуар можна вигідно поєднувати з уже традиційними блейзерами. Вузький шарф, нещодавно популяризований як частина відродження стилю 1990-х, накинутий на шию моделі каскадом, спускається вниз по переду обʼємного жакета. Це приклад того, як балаклава перетворюється з ексклюзивного верхнього одягу на добре продуманий аксесуар. Образ доповнюють туфлі на підборах та мінісумка. Ключ до роботи цього ансамблю? Робота з пропорціями. Широкі плечі та об’ємний силует поєднуються з балаклавою та непрозорими панчохами до стегон, що надає образу відчуття рівноваги.

З гольфом

Proenza Schouler
Proenza Schouler

Балаклави зарекомендували себе настільки, що стали частиною повсякденного одягу. Так, гольф Proenza Schouler із низом баски та вбудованим аксесуаром, виносить образ далеко за межі ексклюзиву для активного відпочинку. У поєднанні з практичними брюками, чорною шкіряною сумкою, черевиками в тон і золотою брошкою, цей ансамбль ще більше зміцнює безсумнівне місце балаклави в повсякденному гардеробі.

Трикотаж

Baum und Pferdgarten
Baum und Pferdgarten

Baum und Pferdgarten вдягнули своїх моделей у плетені светри та балаклави в тон. Хоча ми бачили версії персикового кольору поверх довгих чорних пальт, радимо звернути увагу на цей специфічний ансамбль у тонах зеленого та синього. Небесно-блакитний аксесуар був заправлений у двоколірний светр із деталями на плечах, що забезпечує оптимальну ізоляцію та мінімізує витік тепла.

Яскравий акцент

Max Mara
Max Mara

Цієї зими особливу ставку варто робити на яскраві кольори та відтінки. Помаранчевий костюм Max Mara, затягнутий на талії, поєднувався з барвистою балаклавою, демонструючи силу монохромного образу.

Комплект

Gucci
Gucci

Gucci також продемонстрували свою майстерність в образах "з голови до ніг". У партнерстві з Adidas Алессандро Мікеле представив чорно-білий плетений комплект із логотипом спортивного бренду в формі трилисника та культовими трьома смугами. Хоча в’язаний костюм може сприйматися як повсякденний, у цьому образі не було нічого невимушеного. У поєднанні з чорними рукавичками, сріблястим макіяжем і яскраво-червоною сумкою Jackie, не кажучи вже про мереживні шкарпетки та туфлі-човники з гострим носом, це мало по-справжньому шикарний вигляд.

Напівпрозорі

Dolce&Gabbana
Dolce&Gabbana

Прозорі тканини вже давно в тренді. Уникаючи трикотажу, Dolce & Gabbana переосмислили цю тенденцію. Поєднавши балаклаву з напівпрозорими матеріалами, італійський бренд представив комбінезон у колекції осінь-зима 2022/2023. Так вийшло абсолютно нове поєднання – зі спідницею-олівцем максимальної довжини, туфлями-човниками та видимою нижньою білизною.

З пуховиком

Heliot Emil
Heliot Emil

У лінійці однотонних образів від Heliot Emil, зосереджених на зимовому білому та повністю чорному, балаклава отримала гранжевий вигляд – у поєднанні з сучасними костюмами та деталями на блискавці. Проте особливо ефектними були практичні пуховики. Зрештою, саме цей ансамбль – вічна зимова класика.

З романтичними деталями

Simone Rocha
Simone Rocha

Simone Rocha у своєму стилі використали практичність балаклави та надали їй один із своїх символічних романтичних напрямків. Переосмислюючи ідею утилітарного аксесуара та прикрашаючи його витонченими перлами і прозорими текстурами, цей зручний головний убір швидко потрапив до списків бажань багатьох модниць.

За матеріалами voguescandinavia.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.