До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Met Gala 2024: цікаві факти про образи з червоної доріжки

Підготовка до балу Met Gala зазвичай починається за кілька місяців — зіркові стилісти ретельно обирають вбрання для своїх підопічних разом із дизайнерськими командами великих брендів, щоб створити чи знайти в архівах унікальні образи. Червона доріжка цього року не стала винятком — рідкісні вінтажні зразки тут перемішалися із сукнями, які хочеться порівняти з витворами мистецтва. Розповідаємо про найцікавіші образи Met Gala 2024.

Зендея у Givenchy Couture весна-літо 1996
Зендея у Givenchy Couture весна-літо 1996

Реклама

Ніколь Кідман у Balenciaga

Ніколь Кідман на балу Met Gala 2024 сяяла в чорно-білій сукні Balenciaga, в якій нагадувала витончену лебідку. Однак справжні фанати французького бренду миттєво впізнали образ, який став джерелом натхнення для Демни Гвасалія — це білосніжна сукня-бюстьє з контрастними чорними рюшами з колекції 1951 року. Вийшло розкішно.

Ніколь Кідман / сукня Balenciaga весна-літо 1951
Ніколь Кідман / сукня Balenciaga весна-літо 1951

Зендея у вінтажі Givenchy

Не всі пам'ятають, але Джон Гальяно в середині 1990-х певний час працював креативним директором Givenchy. Речі його авторства того періоду надзвичайно цінуються серед колекціонерів, а побачити їх на сучасних червоних доріжках — особливий успіх. Однак для Зендеї — однієї з наймодніших дівчат планети — немає зачинених дверей. Її другий образ на балі якраз був із колекції Givenchy 1996 року — драматична сукня з довгим шлейфом і квітковим капелюшком стала одним із найобговорюваніших образів вечора. Ще один символічний момент — сукня була створена у рік народження самої Зендеї.

Зендея / Givenchy Couture 1996
Зендея / Givenchy Couture 1996

Джіджі Гадід у Thom Browne

Однією з головних квіткових королев вечора стала Джіджі Гадід, яка для такого відповідального вечора вибрала сукню Thom Browne з відкритими плечима й акцентними стегнами. Кількість годин роботи над цим образом вражає — 70 майстрів витратили 13500 годин, щоб розшити на ній розкішний сад із жовтих троянд. Вручну було пришито 2,8 мільйона мікронамистин.

Джіджі Гадід
Джіджі Гадід

Тайла у Balmain

22-річна попспівачка Тайла стала однією з найобговорюваніших зірок на балі Met Gala 2024 завдяки пісочній сукні Balmain, в якій вона навіть не могла нормально рухатися. Відео, де її, як статуетку, переносять сходами музею Метрополітен, вже облетіли інтернет.

Тайла у Balmain
Тайла у Balmain

Для артистки це був її перший Met, тому підготовка була довгою — креативний директор Balmain Олівьє Рустен придумав ефект "занурення у пісок" для чого був зроблений гіпсовий бюст Тайли, який повністю повторював вигини її тіла. Він був покритий мікрокристалічним напиленням у кількох пісочних відтінках для досягнення максимально природного ефекту. Після цього виходу "пісочна" сукня посяде своє місце в музеї.

Кендалл Дженнер у вінтажі Givenchy

Ще один розкішний вінтажний образ продемонструвала Кендалл Дженнер, яка вийшла до гостей у лаконічній сукні Givenchy з колекції 1999 року, автором якої був Александр Макквін. Дженнер стала першою, хто через 25 років після показу мав честь вдягнути це унікальне вбрання.

Кендалл Дженнер
Кендалл Дженнер

Лана Дель Рей у Alexander McQueen

Лана Дель Рей — королева драми у сучасному шоу-бізнесі — не була на балі Met Gala з 2018 року, тому її появу фанати чекали з особливим трепетом. Для ефектного повернення вона обрала образ Аlexander МcQueen, створений спеціально для неї новим креативним директором бренду Шоном Макгіром. Ірландець вирішив відтворити для співачки образ із колекції 2006 року, поєднавши найніжніші матеріали з натуральним гіллям. Вам більше подобається оригінал чи сучасна інтерпретація?

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.