До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних трендів на Тижні моди в Мілані

Грайливість і порочність були рушійною силою цього сезону на Тижні моди в Мілані. З одного боку, на подіумах переважало бажання досліджувати повсякденний комфорт — тональні, зручні речі на щодень. З іншого боку, дизайнери грали з готичною чуттєвістю та яскравим авангардом. Мінімальне стало максимальним, а максимальне — театральним. Тим часом Jil Sander, Ferragamo, Prada та Bottega Veneta показали оманливо банальні силуети. "Ми намагалися поєднати гламур з дуже простим одягом", — розповіли дизайнери Люк та Люсі Маєри про свою переважно монохромну колекцію. Метью Блазі також використав ілюзію простоти й продемонстрував на подіумі вірусні шкіряні джинси trompe l'œil — своєрідну закуску до серії оперних суконь з торочками, які він використав на завершення показу. Ми зібрали 5 модних трендів сезону весна-літо 2023 на Тижні моди в Мілані.

Bottega Veneta
Божественна готика

Цього сезону подіуми міланського Тижня моди були освяченими, оскільки дизайнери звернулися до божественної готики. Весняно-літня колекція Versace стала втіленням цього квазірелігійного натхнення. Донателла створила церковну атмосферу шоу за допомогою чорних свічок і вітражів; моделі були представлені в образах наречених і верховних жриць у негліже з тендітною вуаллю та сукнях з капюшоном. Католицькі мотиви також були вкраплені в колекцію Blumarine — чотки звисали з шиї, а на тулуби були натягнуті джинсові хрести. Похмура романтика вікторіанських рюшів з’явилася на подіумах Antonio Marras та Philosophy di Lorenzo Serafini.

Реклама
Dolce & Gabbana
Blumarine
Versace
Об’ємні квіти

Можливо, квіткові елементи для весняного сезону не новаторські, та нині ці мотиви набули дещо іншої форми. Для таких брендів, як Prada, Blumarine та MGSM, привабливість полягала в текстурі й розмірі; квітчасті аплікації з шовку й трикотажу розцвіли на стегнах і в зоні декольте, ніби вставлені в підкладку чи шви. Особливо популярними на подіумах були троянди й півонії, хоча Матьє Блазі більше цікавили технічні можливості флористичних форм. В одному образі квітчасті мотиви чіплялися за поверхню прозорих мідісуконь, а в іншому пелюстки з блискучими бірюзовими торочками стирчали поверх спідниць.

Bottega Veneta
MSGM
Prada
Оперний кутюр

Багато речей цього сезону було зроблено в невимушеному стилі, але в Мілані акцент змістився на вишуканий одяг. Показовим прикладом стала неперевершена елегантність вечірніх суконь і високих рукавичок, які зазвичай надівають в оперу чи театр. Чорні лелітки, ефектні вирізи з драпуванням і мереживо можна було часто побачити на подіумах Sportmax, Antonio Marras і Del Core. Тим часом у Gucci Алессандро Мікеле представив подвійну дозу драми — інкрустовані рукавички визирали з-під топів та кроп-топів у стилі шинуазрі.

Del Core
Sportmax
Gucci
М’яка структура

Деякі з найкращих образів у Мілані цієї весни були простими, проте це не був звичайний мінімалізм. Монохромні комплекти дали змогу технічній точності дизайнерів сяяти, а форми, хоч і структуровані, були пом’якшені по краях або завдяки тканині, або через драпування. Жакети й максіспідниці в тон виготовлені з м’якої замші та шовку представили Ferragamo та Prada, тоді як у Bottega Veneta, Jil Sander та Boss штани були пошиті в різноманітних нейтральних тонах. Бомбери й жилети, можливо, були завеликими, але в жодному разі не мішкуватими; форми збільшили обережно.

Jil Sander
Boss
Ferragamo
Сукні з капюшоном

Цього сезону вечірні сукні пройшли межу між вуличним стилем та науковою фантастикою. Вбрання Alberta Ferretti, Versace і Philosophy di Lorenzo Serafini було обтислого крою з капюшоном, хоча в Diesel Глен Мартенс запропонував міську й обʼємну інтерпретацію.

Alberta Ferretti
Versace
Diesel

За матеріалами: vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.