До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Insta-звіт: як одягаються скандинавські модниці цієї весни

І хоча скандинавський стиль у багатьох асоціюється з мінімалістичними формами та спокійними відтінками, модниці Осло, Копенгагена й Стокгольма давно засвідчили, що саме їм вдається найкраще грати із силуетами та вписувати яскраві відтінки до власного гардероба. Мешканки північних столиць не з чуток знають, яким примхливим буває період міжсезоння, тому їхній модний арсенал часто складається з великої кількості верхнього одягу. Скандинавські streetstyle-зірки вміло міксують тренчі, шкіряні куртки, бомбери й пальта з лаконічними сукнями, актуальними джинсами, яскравими туфлями, блузами з принтом tie-dye і наймоднішими сумками цього сезону. Vogue.ua зазирнув до Instagram-акаунтів головних скандинавських модниць і подивився, із чого складається їхній гардероб цієї весни.

Емілі Сіндлев

Данська модниця Емілі Сіндлев — справжня експертка в галузі колірних поєднань. Скандинавська streetstyle-активістка пропагує у своєму Instagam-акаунті життєрадісні й сміливі комбінації. З легкої руки Емілі зелений жакет вдало гармонує з яскраво-рожевими штанами, а карамельна сукня знаходить собі пару у вигляді блакитних ботильйонів. Модниця особливо любить зелений колір і вміє поєднувати всі його відтінки в одному образі — від неонового до хвойного.

Реклама
Тіна Андреа

Тіна Андреа у своєму весняному гардеробі робить ставку на класичні чорно-білі відтінки, розбавляючи витримані образи за допомогою яскравих елементів. Монохромний білосніжний костюм вона вміло обіграє за допомогою яскраво-зеленої сумки Bottega Veneta, поєднує чорні широкі штани з блузою, прикрашеною сміливим принтом tie-dye, а джинси з розрізами біля щиколоток міксує з картатою сорочкою маскулінного крою.

Перніль Тейсбек

Гардероб відомої данської модниці Перніль Тейсбек, за якою в Instagram стежить мільйон відданих фанатів, — приклад, що мінімалізм може бути ненудним. Модельна зовнішність і фігура Тейсбек дають змогу їй носити будь-які поєднання, однак найчастіше для своїх повсякденних образів вона вибирає цікаві жакети, які майстерно поєднує з базовими джинсами, легінсами зі штрипками або й зовсім одягає соло як сукню. Цієї весни пропонуємо придивитися до гардероба streetstyle-зірки і скористатися її улюбленим стилістичним прийомом.

Дарія Баранник

Норвезька модниця Дарія Баранник знає правильну пропорцію стильного весняного гардероба. Беремо кілька класичних брючних костюмів розслабленого крою, мінімалістичну шовкову спідницю, блузу із широкими рукавами, блакитні джинси, комбінований тренч спокійних відтінків і додаємо яскравих принтів, соковитих барв і сміливих вирізів. За прикладом Дарії лаконічне молочне вбрання можна обіграти чоботами з леопардовим орнаментом, у пару до білого жакета вдягнути червоні штани, а блакитний брючний ансамбль скомбінувати зі звабливим топом.

Матильда Геллер

Для дівчат, що віддають перевагу позачасовій класиці та спокійним відтінкам, гардероб модної скандинавської блогерки Матильди Геллер слугуватиме джерелом натхнення в оновленні весняного гардероба. Попри мінімалістичний Instagram-акаунт Матильди, її образи завжди ненудні й актуальні на вигляд. Цієї весни за прикладом скандинавської модниці пропонуємо освіжити свій арсенал за допомогою шкіряного вкороченого жакета, молочного slip-dress, твідових балеток і модної шовкової хустки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.