До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: 12 стильних поєднань, які завжди працюють

Є осінньо-зимові образи, які привертають увагу не так предметами одягу, з яких вони складаються, як поєднанням елементів. Коли змішання гармонійне, цей союз сприймається як єдине ціле. Та щоб досягти певного ефекту, до гри вступає один з улюблених модних прийомів streetstyle-зірок — поєднання протилежностей. Від простих до найсміливіших: vogue.ua зібрав 12 образів, які засвідчують, що найцікавіші результати народжуються з непередбачуваних комбінацій.

Шкіра + шовк
Фото: ACIELLE / STYLEDUMONDE

Поєднання тканин протилежного характеру дає одні з найцікавіших образів. Яскраві приклади — ті, що демонструють комбінацію твердості шкіри з ніжністю шовку або інших подібних матеріалів. Образ Лізи Ейкен підтверджує, що хоч елегантність обох предметів і зберігається, контраст між матеріалами відіграє головну роль.

Реклама
Тренч + літня сумка
Фото: ACIELLE / STYLEDUMONDE

Змішування одягу й аксесуарів різних сезонів потребує використання предметів, які тісно пов’язані з порою року. Це можуть бути тренчі з дощовиками, які асоціюються з осінню, та типові для літа кошики або сумками з рафії. Подібна стримана комбінація нагадує стиль Джейн Біркін 1970-х.

Шкіряний блейзер з 1990-х + спідниця з нульових
Фото: ACIELLE / STYLEDUMONDE

Вибираючи одяг, пов’язаний з уніформою, найкраще поєднувати його з іншими елементами, які не мають до неї жодного стосунку, щоб уміло вирвати його з контексту. Картаті спідниці в стилі препі, такі модні завдяки тренду нульових, чудово згодяться для цього, тому носити їх зі шкіряним піджаком у дусі 1990-х — прекрасна ідея.

Ошатна блуза + спортивні штани
Фото: ACIELLE / STYLEDUMONDE

Тенденція, що наслідує часи тотального локдауну, — це яскраве зіткнення протилежностей, яке завжди працює й до того ж дуже практично. Немає нічого ефектнішого за поєднання спортивних штанів з ошатним топом для вечірок — підтверджує Дженні Волтон.

Брючний костюм + кросівки
Фото: ACIELLE / STYLEDUMONDE

Це поєднання давно знайоме світу моди. Проте легкість, з якою строгий брючний костюм римується з практичним взуттям, ніколи не перестає зачаровувати. Найкраще робити це з моделлю для бігу, наприклад, Asics.

Oversize-жакет + мініспідниця
Фото: ACIELLE / STYLEDUMONDE

Ще одна тенденція, що з’явилася в останні місяці, — поєднання силуетів діаметрально протилежних розмірів, що гармонійно римуються один з одним. Найчастіше можна помітити варіант, що його запропонувала Пернілль Тейсбек минулого Тижня моди в Парижі: зосередьте об’єм на верхній частині, використовуючи oversize-жакет, і залиште ноги оголеними завдяки мініспідниці.

Легка сукня + грубе взуття
Фото: DIEGO ANCIANO

Романтизм, який випромінює легка сукня, можна вміло підсилити за допомогою відповідних аксесуарів. Це можуть бути черевики на масивній платформі з грубою підошвою та шкіряна сумка з плюшевою ручкою, як в Емілі Сіндлев, або будь-який інший аксесуар, прямо протилежний сукні.

Карго + кардиган
Фото: ACIELLE / STYLEDUMONDE

Є певні поєднання, які виграють саме через різке зіставлення стилів. Хоч у цьому разі потрібна певна сміливість, головне — дати змогу одному предметові образу бути головним героєм, а іншому — залишитися стриманішим. Наприклад, комбінуйте кардиган з мішкуватими штанами-карго.

Кардиган + спідниця з лелітками
Фото: DIEGO ANCIANO

Хоча поєднання протилежних тканин, як-от трикотаж і лелітки, цікаве, харизматичним цей образ робить мікс двох предметів одягу, які здаються призначеними для різних моментів. З одного боку — святковий настрій спідниці з лелітками, а з іншого — зручний кардиган, який так і навіває домашній затишок. Разом ці два елементи особливо непередбачувані.

Пальто + картатий візерунок + армійські черевики
Фото: DIEGO ANCIANO

Як і в разі з літньою сумкою, адаптація предмета або, як у цьому разі, принту, пов’язаного з літом, потребує поєднання протилежностей. Ефект від картатого візерунка можна підсилити двома елементами одягу: армійськими черевиками й осіннім пальтом. Естетична суперечність набагато очевидніша, але в цьому й полягає магія цього образу.

Куртка з торочками + кеди
Фото: ACIELLE / STYLEDUMONDE

Від Дикого Заходу до міської фантазії — образ, який поєднує в собі різні всесвіти. Головна таємниця — у класичних предметах: кожен елемент належить до гардероба певного стилю. Найкраще дотримуватися однієї колірної гами, яка слугуватиме сполучною ланкою між різними позиціями образу.

Вечірня сукня + пуховик
Фото: DIEGO ANCIANO

Яскравим прикладом "поєднання непоєднуваного" є образ Джованні Баттальї, у якому вона заримувала пуховик, що відсилає до тенденції горпкору, зі святковою сукнею, прикрашеною пір’ям.

Текст: Marina Valera

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.