До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 модних речей, які допоможуть опанувати скандинавський стиль

Завзяті прихильники скандинавського стилю життя знайомі з концепціями дизайну інтер’єру. Хюґе, наприклад, означає "затишок", а лагом — "помірність". Обидва напрямки дали нам зрозуміти скандинавську естетику, що характеризується стриманим мінімалізмом — блідим деревом і нейтральними тонами. Цікаво, що у світі моди скандинавський стиль існує за абсолютно іншими принципами.

Реклама

Не варто плутати скандинавський стиль із французьким. Паризька безтурботність виражається через предмети, які поєднують жіноче та чоловіче — наприклад, піджак або наполовину заправлена сорочка. Скандинави діють радикально й вдаються до естетики екстремальних контрастів. Перебільшена жіночність жакардової сукні з об'ємними рукавами в поєднанні з татовими кросівками; бейсболка та босоніжки, одягнені разом із атласною сукнею або блискучим костюмом. Якщо французка елегантна без зусиль, то скандинавка грайлива, і це свідомо. Комфорт і колір посідають центральне місце в житті скандинавок. Нижче ми зібрали дев’ять основних речей, які вам знадобляться, щоб адаптувати стиль Scandi Girl.

Барвисті костюми

Фото: @annawinck
Фото: @annawinck

Ніхто не балансує колір і комфорт так, як це роблять скандинавки. І як би ми не любили просту білу футболку та штани, зараз не час стримуватися. Пориньте з головою в фарби та психоделічні принти. Настав час відчути безмежну радість.

Татові кросівки

Фото: @pernilleteisbaek
Фото: @pernilleteisbaek

Сучасна мода любить робити потворне красивим. Кілька років тому вона реанімувала "татові" кросівки, і відтоді скандинавки часто додають їх до своїх образів — наприклад, носять кросівки з довгою сукнею вдень в офісі. Час дістати ці брудно-сірі New Balance із глибин вашої шафи.

Об'ємні сукні

Фото: @​pernilleteisbaek
Фото: @​pernilleteisbaek

Мабуть, найвідомішим предметом скандинавського гардероба є об'ємна сукня. Протягом останніх кількох років скандинавські бренди відстоювали рукави-кульки та ампірну талію, створюючи сукні, що нагадують дитячі.

Блейзери прямокутної форми

Фото: @fiahamelijnck
Фото: @fiahamelijnck

Одягатися як скандинавка означає виділятися всіма способами. Тож як би ви не обожнювали свій чорний блейзер, вийдіть за межі базових речей. Від червоної лакованої шкіри до бірюзових і канарково-жовтих кольорів — яскраві об'ємні піджаки мають бути у вашому гардеробі.

Виразне пальто

Фото: @annawinck
Фото: @annawinck

Забудьте про тренчі та верблюжі пальта. Скандинавки — втілення райських птахів на землі. Зелена шкіра в стилі печворк, обробка зі штучного хутра, райдужне в’язання гачком і вишивка — ніщо так не об’єднує ваш ансамбль, як ефектний верхній одяг.

Черевики на грубій підошві

Фото: @annejohannsen
Фото: @annejohannsen

Немає кращого взуття в пару до дівочої сукні, ніж взуття на масивній підошві. Сліпони, черевики чи туфлі — є чимало варіантів, що саме додати у свій гардероб.

Блузки з коміром

Фото: @emilisindlev
Фото: @emilisindlev

Ми не говоримо про стандартні сорочки на ґудзиках та з коміром. Блузка скандинавки — це шикарна об'ємна річ, з широким коміром та воланами, які покривають пояс або заправлені в мініспідницю.

Сміливий трикотаж

@matildadjerf
@matildadjerf

Светри та трикотажне поло були скандинавськими речами до того, як перекочували на американську IT-сцену. Обирайте трикотаж більшого розміру або з привабливим візерунком — вовняний зі смужками або мохеровий з градієнтом.

Довгі шарфи

Фото: @nnennaechem
Фото: @nnennaechem

Захистіть себе від холоду за допомогою дуже довгих шарфів. Ультратеплий аксесуар, на який часто не звертають уваги, — ідеальний спосіб додати яскравості до вашого вбрання.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.