До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про нове життя герцогів Сассекських

Коли герцоги Сассекські оголосили про свої плани зі створення "прогресивної нової ролі" в монархії, пара підкреслила свою незмінну прихильність до королеви і Співдружності та повну підтримку. Але нова глава життя, в якій вони розподілятимуть час між Великобританією і Північною Америкою, і, головне, виховуватимуть сина Арчі, дасть їм змогу досліджувати нові можливості, отримувати приватний дохід і займатися улюбленими справами.

Герцоги Сассекські

Герцог і герцогиня, які вже запланували створення нової благодійної організації, безсумнівно, будуть завзятими філантропами. Але рішення пари відійти від передової лінії королівського життя може дати їм змогу розвивати й інші інтереси. Меган, наприклад, розповіла про свою любов до письменництва, коли у вересні 2019 року виступила запрошеним редактором британського Vogue. Також герцогиня поділилася, що з головним редактором Едвардом Еннінфулом вони обговорювали, "як можна пролити світло на світ, наповнений, очевидно, щоденною пітьмою". Як вона та її чоловік зможуть це зробити, розповідаємо в матеріалі.

Реклама
Інформування про важливість психічного здоров'я

Герцог Сассекський приділяв чимало уваги питанням, пов'язаним з психічним здоров'ям протягом багатьох років. До вступу в шлюб, 2017 року він розпочав кампанію Heads Together з герцогом Кембриджським й відкрито говорив про те, що страждає від нападів тривоги і горя після смерті своєї матері Діани, принцеси Уельської. Тим часом, герцогиня Сассекська показала в документальному фільмі Harry & Meghan: An African Journey, що спробувала прийняти британські традиції, ставши членом королівської сім'ї, але зрозуміла, що це негативно вплинуло на її психічне здоров'я.

"Я довго говорила Гаррі, що недостатньо просто пережити щось, правда? Мовляв, справа не в цьому. Ти маєш процвітати, ти маєш почуватися щасливим", – сказала Маркл у стрічці. Ця ж цитата з'явилася на недавно відкритому веб-сайті пари sussexroyal.com, тому дуже ймовірно, що Гаррі і Меган продовжать боротьбу, щоб дестигматизувати проблеми психічного здоров'я в глобальних масштабах – зокрема, через серіал про психічне здоров'я герцога, створений з Apple TV+.

Герцоги Сассекські

Примітно, що коли Маркл виконувала роль запрошеного редактора вересневого номера британського Vogue, герцогиня включила туди уривок з книжки "Планета нервових. Як жити у світі, де процвітає паніка" романіста і активіста Метта Гейга. Твір під назвою "Послання від пляжу" слугує нагадуванням, як почуватися комфортно у власній шкурі та ігнорувати негативні думки інших. "Особистий фаворит і найкраще нагадування під час літнього сезону... і в принципі будь-якого іншого сезону", – написала Меган про своє рішення включити текст до журналу.

Запуск власної благодійної платформи та інші починання

Герцог і герцогиня Сассекські оголосили про свої наміри створити власну благодійну організацію. Вони поки не розголошують деталей, але відомо, що робота фонду буде зосереджена на трьох проблемах: екологічному добробуті, соціальному розширенні прав і можливостей жінок та дівчат.

Меган Маркл у серіалі "Форс-мажори"

Шанувальники сподіваються, що герцогиня, крім роботи в некомерційних організаціях, зможе повернутися до акторської майстерності або режисури. Раніше вона протягом семи років знімалася в популярному американському драматичному серіалі "Форс-мажори". З огляду на відносини Гаррі з Apple TV+, цілком ймовірно, що Меган розгляне питання про повернення на екран або навіть у крісло режисера.

Також ймовірно, що герцогиня продовжить розвиватися в одній зі своїх головних пристрастей – кулінарії. Перший проєкт Меган у ролі члена королівської сім'ї полягав у співпраці з Hubb Community Kitchen і випуску книжки Together: Our Community Cookbook, прибуток з якої спрямували на доброчинність. З новою медійною політикою герцогів, спрямованою на те, щоб дозволити їм більш безпосередньо ділитися своїм життям з представниками громадськості, є шанс, що Меган зможе використовувати цю можливість, аби продемонструвати свої кулінарні таланти, як вона робила це в своєму блозі The Tig.

Заохочення екологічної обізнаності

Герцог Сассекський вважає, що ми можемо захистити наше навколишнє середовище і знизити людський вплив, пов'язаний зі зміною клімату, "якщо працюватимемо разом для створення дійсно сталих спільнот, які здатні не тільки подолати безпосередні кризи, з якими ми маємо справу, але і запобігти майбутнім", – відповідно до sussexroyal.com. На додачу до своєї великої роботи в Африці (його призначили президентом некомерційних парків Африки 2017 року після 22 років відвідування континенту) і зусиль з лісовідновлення за допомогою Queen's Commonwealth Canopy, Гаррі працює над зміною впливу подорожей на довкілля завдяки своєму туристичному проєкту Travalyst.

Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок

Зобов'язання з просування гендерної рівності та захисту жінок завжди було частиною ДНК герцогині Сассекської. У віці 11 років Меган боролася за зміну сексистської реклами. Вона виграла, і цей момент послугував "каталізатором для її розуміння, що один маленький голос може мати великий вплив", – повідомляє sussexroyal.com. Герцогиня довгий час співпрацювала з "ООН-Жінки", правозахисною групою World Vision і неурядовою організацією One Young World, щоб підвищити роль жінок у суспільстві.

Герцоги Сассекські

Уже як член королівської сім'ї, Маркл встановила відносини з багатьма організаціями в Великобританії. 2019 року герцогиня стала покровителем Smart Works і згодом випустила капсульну колекцію класичного спецодягу, щоб надати безробітним жінкам одяг і натхнення знайти роботу. "Smart Works переосмислює ідею доброчинності як спільноти, що для мене дуже важливо: це мережа жінок, що підтримують і уповноважують інших жінок у їхніх професійних заняттях", – написала вона в британському Vogue.

Становлення глобальними рольовими моделями, як Барак і Мішель Обами

Якщо хтось може наблизитися до досвіду герцогів, то це Барак і Мішель Обами, які стали першим афро-американським президентом і першою такою леді в історії США, коли переїхали до Білого дому 2008 року. Після закінчення другого терміну Обами 2016-го пара продовжувала відстоювати безліч благодійних цілей, а також підписала угоду з Netflix, намітила плани щодо президентського центру Обами в Чикаго, а Мішель опублікувала мемуари, які стали бестселером і принесли їй премію "Греммі".

Коли герцогиня взяла інтерв'ю у колишньої першої леді щодо сили змін, вона охарактеризувала її як "шанованого в усьому світі громадського діяча", але також як "напрочуд відверту" і "приземлену". Шлях, який сім'я Обами проклала після відходу з державної служби, цілком може послугувати привабливим шаблоном для їхніх друзів Меган і Гаррі в цей ключовий момент життя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.