До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Светр принцеси Діани продали за мільйон доларів

CNN повідомляє, що на аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку продали легендарний червоний светр із вівцями, який було знайдено на горищі. Сума угоди — $1,14 мільйона, яка є рекордної для речей з гардероба принцеси Діани.

Принцеса Діана
Принцеса Діана

Реклама

Цікаво, що спочатку цей светр оцінювали у $50–80 тисяч, потім актуальною довгий час залишалася пропозиція в двісті тисяч, а на останніх хвилинах невідомий покупець збільшив суму вп'ятеро. До цього найдорожчою річчю, яка належала принцесі, була вечірня сукня авторства Віктора Едельштейна — її на початку року продали за 604 тисячі доларів. Навіть автомобіль леді Ді — Ford Escort — було продано за 806 тисяч. Прикметно, що цей кумедний светр також став найдорожчою в'язаною річчю, яку продавали на аукціонах. Досі рекорд довгий час належав кардигану Курта Кобейна, у якому він виступав на MTV Unplugged.

Цей светр із вівцями Warm and Wonderful Діана вдягала на гру в поло у 1981 році. Тоді вони з принцом Чарльзом ще не були одружені, і юна Діана Спенсер ще не знала, що саме ця річ стане дуже символічною для неї: на светрі зображена одна чорна вівця серед білих, і потім її становище у королівській родині британська преса описуватиме саме так.

Принц Чарльз та принцеса Діана
Принц Чарльз та принцеса Діана

А британський бренд Warm and Wonderful існує досі. Сьогодні на його сайті светр Diana Edition можна купити за 248 доларів. Він доступний у двох версіях — жіночій та унісекс. А ми вирішили згадати, які ще светри любила принцеса Ді.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.