До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Казка про Попелюшку: чим живе і про що мріє стрітстайл-зірка Ада Кокосар

Італійка Ада Кокосар, зірка streetstyle, стиліст і дизайнер власної марки взуття Midnight Zero Zero, обожнює стиль 80-х і збирає колекцію вінтажних весільних суконь.

Шерстяний светр, розшитий лелітками, шерстяні штани, все – No.21; сережки, срібло, anGostura; годинник, BVLGARI
Про Midnight Zero Zero

Все почалося з капсульної колекції для Cesare Paciotti 2017 року. Я хотіла створити щось абсолютно нове. Моїм натхненням стали скляні туфельки Попелюшки. Шовкові туфлі я прикрасила кристалами, потім обгорнула їх в пластик. Вдались човники як з казки, але дуже практичні: пластик захищає взуття від вологи та бруду. Потім я вирішила створити власний бренд. Midnight Zero Zero – це туфлі з психоделічного сну для вечірки. Найкраще моє взуття поєднується з облягаючими сукнями в стилі 80-х, як у Alessandra Rich або Simone Rocha.

Реклама
Мюлі, бавовна, пластик, Midnight Zero Zero
Про колаборацію з & Other Stories

Мій перший досвід співпраці з великим брендом трапився 2015 року. Я створила п'ять образів для & Other Stories: придумала не тільки дизайн речей, а й способи їх поєднання. & Other Stories навчили мене працювати у великій компанії, а для них співпраця зі мною стала випробуванням: команда дала мені абсолютну свободу і була готова працювати в зовсім іншому ключі. Колаборація мала великий успіх: все розкупили буквально за місяць.

Сукня, Ungaro Couture, вінтаж (MoodS Milano); перстень, срібло, anGostura
Про вибір професії

Нещодавно дізналася від пакистанського таксиста, що моє ім'я в перекладі з хінді означає "великий стиль", а з староєврейської – "прикраса", "прикрашати". Тому вибір професії був очевидним. Насправді, в моду мене привела порада мами. У 16 я хотіла бути психотерапевтом, але мама розгледіла в мені талант і запропонувала розвивати креативність. Тема мого диплома таки була пов'язана з психологією: я вивчала психологічну залежність від покупки взуття.

Босоніжки, бавовна, пластик, Midnight Zero Zero
Про першу роботу

На другому курсі у мене з'явився шанс спробувати себе в ролі стиліста-інтерна на MTV Italia. Після закінчення практики я пропрацювала там п'ять років. Потім зрозуміла, що потрібно йти далі: формат відео сильно обмежував мене, – тому я вирішила переїхати в США і спробувати себе в ролі стиліста журнальних зйомок.

Сукня, Ungaro Couture, вінтаж (MoodS Milano); вельветові чоботи, Midnight Zero Zero; перстень, срібло, anGostura; годинник, BVLGARI
Про першу зйомку

Ніколи її не забуду. Мені було 20 років. Відбувалась вона на острові Барбадос. Я повинна була провести весь день на пляжі разом з моделлю. До вечора мені страшенно хотілось їсти, я побачила неподалік дерево, чиї гілки ломалися під вагою плодів, схожих на зелені яблука, і зірвала один. На щастя, повз проходила місцева жінка, яка почала мені кричати: "Не їж, це отрута!" Виявилося, це манцінелла – одне з найбільш отруйних у світі дерев, поруч з яким навіть ходити небезпечно, не те що їсти його плоди.

Сукня, Ungaro Couture, вінтаж (MoodS Milano); перстень, срібло, anGostura
Про стиль

Незважаючи на те, що зараз я дизайнер, я завжди буду стилістом. Я складаю образ інтуїтивно. Мені подобається демонструвати характер, а не підкорятися вибору дизайнера, одягаючи total look. Я б назвала свій стиль спонтанним і необдуманим. Обожнюю oversize і об'єм. Люблю міксувати одяг, вдягати шар за шаром, створювати цікаві пропорції. Для цього, правда, потрібно багато речей. Я закохуюся не в бренд, а в колекцію, звертаю увагу не на імена, а на фантазію дизайнера, його особистість.

Босоніжки, бавовна, пластик, Midnight Zero Zero
Про тренди

Я намагаюся орієнтуватися на свій смак, а не на тренди. Якщо все-таки говорити про тренди, то мені симпатичні 80-і, стиль диско: об'ємні плечі, блискучі тканини, силуети, що підкреслюють фігуру, монохром. Мені здається, зараз все крутиться навколо природності. У зйомках все менше ретуші. Всі хочуть бути реальними людьми, а не квадратною картинкою з Instagram.

Вельветовий блейзер, Blazé Milano; босоніжки, бавовна, пластик, Midnight Zero Zero; перстень, срібло, все – anGostura
Про шопінг

Зізнаюся, я шопоголік. Більшу частину грошей витрачаю на вінтаж, тому в моїй нью-йоркській квартирі є окрема кімната для вінтажного одягу. Купую речі всюди, де б не опинилася. Уявляю, що ця річ існує в єдиному екземплярі, – і не можу опиратися. Зараз я, як одержима, скупила кілька вінтажних речей Emanuel Ungaro з колекцій 80-90-х років.

Човники, бавовна, полівінілхлорид, Midnight Zero Zero
Про плани

Мрію попрацювати з великими модельєрами: Стеллою Маккартні, Ніколя Гескьєром, Карлом Лагерфельдом, і в той же час я відкрита до співпраці з молодими дизайнерами. Зараз працюю над лінією прикрас Midnight Zero Zero. Найцікавіше – це народження ідеї та способи її втілення.

Фото: Valentin Hennequin

Зачіски: Nicolas James @Greenappleitalia

Макіяж: Tanja Frisic @Atomo

Модель: Ada Kokosar

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.