До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Померла супермодель 1990-х Тетяна Патіц

Німецька модель Тетяна Патіц, яка була однією з найвідоміших дівчат епохи супермоделей 1990-х, пішла з життя. Їй було 56 років. Подробиці наразі не повідомляються.

Тетяна Патіц
Тетяна Патіц

Реклама

Тетяна Патіц народилася в Гамбурзі в німецько-естонській родині, яка потім переїхала до невеликого приморського міста на півдні Швеції. У 17 років вона взяла участь у конкурсі моделей, до цього на неї вже звернули увагу професійні скаути. "Вона була набагато менш помітною, ніж її ровесниці – більш загадковою, більш дорослою, більш недосяжною – і в цьому була її привабливість", – розповідала про неї Анна Вінтур, головна редакторка американського Vogue, з яким Патіц багато працювала. Це підтверджують і її колеги з модельного цеху – після показів Патіц не бігала вечірками, а найчастіше йшла додому спати. Любила писати вірші та вже тоді опікувалася екологічними проблемами.

Патіц була однією з п'яти дівчат, яких сфотографував фотограф Пітер Ліндберг, подарувавши світові феномен супермоделей. Також її нерідко порівнювали з Ромі Шнайдер та Монікою Вітті, називаючи типаж втіленням європейського шику та аристократичності.

У Патіц залишився син Йона, з яким вони жили в Малібу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.