До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Красиво жити: дизайнер Віта Кін про виклик, перфекціонізм, хобі та красу

Перфекціоніст і трудоголік, віддана собі і своїй справі дизайнер Віта Кін розповіла про виклик, який вивів її бренд на новий рівень, перфекціонізм, хобі та красу.​

Платье из вискозы, Valentino; кожаные ботинки, Louis Vuitton
Виклик

2015 рік став тріумфальним для нашої марки: весь світ хотів носити вишиванки by Vita Kin. Я сама не очікувала такого ажіотажу – в наші шоу-руми вишикувалася черга баєрів з найкрутіших магазинів світу, в тому числі Net-a-Porter і matchesfashion.com. Виконати вчасно в п'ять разів більше замовлень, ніж ми планували, – це був справжній виклик. Але ми впоралися. Усюди колекцію розкупили за півгодини. Це вивело бренд на новий рівень.

Реклама
Шифоновое платье, Chloé; кожаные босоножки, Céline; браслеты, латунь, винтаж
Про колаборацію з Eres

Я відданий фанат марки Eres: моя білизна і більшість купальників – цього бренду. Тому, коли в березні 2017 року у мій шоу-рум в Парижі зайшла арт-директор Eres Марі-Поль Міншеллі і запропонувала колаборацію, я погодилася не роздумуючи. У колекції – п'ять моделей коротких і довгих суконь з льону. У березні вони будуть продаватися в магазинах Eres по всьому світу.

Шелковый тренч, Acne Studios; сорочка из вискозы, брюки из вискозы, все – Céline; текстильные кроссовки, Nike; хлопковый платок, Comme des Garçons, текстильная сумка, купленная в Гонконге
Про перфекціонізм

Перфекціонізм виснажує, але він робить тебе унікальним. Скажу так: не дай найкращому зіпсувати хороше. Мені подобається робити добре. Якщо я планувала п'ять гудзиків, а, щоб було добре, потрібно десять, я пришию десять гудзиків. Я б не могла робити мас-маркет і вписуватися в чужі графіки і плани.

Про подорожі

Подорожі підживлюють мене енергетично і творчо, саме в них я черпаю натхнення для створення своїх колекцій. Обираю наймальовничіші місця, де збереглися артизанальні традиції, цікава архітектура, суміш культур. У Форте-дей-Мармі, звичайно, дуже добре, але, якщо вибирати між нею і Калькуттою, я виберу Калькутту. Через глобалізацію всі країни скоро стануть однаковими. Мені б хотілося подивитися оригінал, поки він не зник.

Льняное платье, Vita Kin; кожаные туфли, Chanel
Про гардероб

Хочу бути вільною, як вітер: куди подме – туди і летіти. З мінімумом одягу. Ні до чого не прив'язуватися. І з дорогими речами не варто "панькатися". Я люблю богемні сукні Chloé і Valentino, які купую у моїх подруг Христі Храновської в Chloé і Асі Мхітарян в Asthik. Обожнюю Céline – дуже засмутилася, дізнавшись про відхід Фібі Файло, тому що я фанат цього дизайнера. Люблю пальто, тренчі. Надаю перевагу одягу натуральних відтінків (чорний, пастель, оливковий), але мені подобаються яскраві акценти. Наприклад, моя жовта сумка Goyard – це справжнє свято. Ремінь до неї я купила в Loewe. Взуття – виключно на плоскому ходу. Мої ікони стилю – Жаклін Кеннеді в той час, коли вона була одружена з Онассисом, Діана Вріланд і Камілла Бідо-Уоддінгтон.

Коллекция тренчей, Céline, Jil Sander, Acne Studios
Про хобі

Обожнюю рукоділля. Не ходжу на вечірки, у мене трохи друзів, живу в своєму коконі – і мені це подобається. Я або на роботі – або в подорожі. Якщо є вільна хвилина – в літаку, на пляжі, ввечері вдома, – я вишиваю або в'яжу. Люблю все, що пов'язано з красою, – я могла б стати і перукарем, і візажистом, і стилістом: мені подобається прикрашати, робити людей гарними.

Украшения масаи из Кении
Про красу

Щоб мати здоровий вигляд, потрібно бути щасливим. Я зараз дуже задоволена своїм життям. Бізнес налагоджується, щасливі клієнти, коханий чоловік, багато вражень від подорожей. Все це змушує моє серце битися швидше. Хороший кровообіг – запорука внутрішнього балансу. Мені подобається приймати ванни, для мене це свята процедура: так я відділяю день від ночі. Використовую піни для ванни Molton Brown, морську сіль, люблю свічки Diptyque. Моє останнє відкриття – косметика SK-II: маска Skin Signature 3D Redefining Mask творить чудеса. Я вірна: якщо знаходжу те, що мені подобається, – за іншим не полюю. Дуже багато років у мене одні і ті ж парфуми – Agent Provocateur, зрідка зраджую йому з Armani Prive Ambre Eccentrico. Люблю трав'яні чаї, сенчу зі смаженим рисом, детокс-чаї Kusmi.

Кораллы, морские ракушки и камни, собранные в путешествиях и покрытые золотой краской

Фото: Lesha Lich

Стиль: Venya Brykalin

Зачіски і макіяж: Katya Kharlanova

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.