До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кар'єра Крісті Тарлінгтон у 10 світлинах

2 січня супермоделі Крісті Тарлінгтон, яку називають однією з найвродливіших жінок ХХ століття, виповнюється 55 років. На честь її дня народження vogue.ua згадує 10 світлин, які найкраще ілюструють кар'єру однієї з головних зірок модельного бізнесу 1990-х.

Крісті Тарлінгтон народилася 2 січня 1969 року в родині співробітників авіакомпанії Pan-Am, з дитинства захоплювалася верховою їздою і абсолютно не планувала бути моделлю. Проте під час занять її помітив місцевий фотограф Дені Код, який і дав їй путівку в цей бізнес. Потім був переїзд до Нью-Йорка, робота в Elite Model Look і перша обкладинка для британського Vogue 1986 року. Зняв її тоді Патрік Демаршельє в образі від Donna Karan бренду, який тільки починав свій зірковий шлях.

Перша обкладинка Крісті Тарлінгтон для Vogue

Крісті Тарлінгтон з її класичною "чистою" красою одразу привернула увагу великих косметичних брендів. Так, 1987 року разом із моделлю Сінді Кроуфорд вона почала представляти марку Revlon.

Рекламна кампанія Revlon

Через рік Тарлінгтон підписала один зі знакових контрактів у житті 1988 року модель стала обличчям аромату Calvin Klein 'Eternity'. Її співпраця з брендом тривала близько 20 років і це один із найтриваліших контрактів в індустрії.

Рекламна кампанія Eternity

Проте світову популярність моделі приніс контракт з іншим косметичним брендом Maybelline. З 1989 року її світлини в ролі амбасадорки марки можна було побачити практично в усіх глянцевих виданнях, а також на телебаченні. Заздрісники навіть жартували, що всі в захваті від Тарлінгтон, а вона в захваті від гонорарів Maybelline.

Рекламна кампанія Maybelline

1990 рік став дуже успішним для Крісті Тарлінгтон у січні вийшла одна з найбільш впізнаваних обкладинок Vogue Britain за всю історію журналу, і вона була з її участю, потім американка стала обличчям Versace і вперше потрапила на обкладинку американського Vogue. На той час їй був усього 21 рік і весь світ опинився біля її ніг.

Vogue Britain, січень 1990
Рекламна кампанія Gianni Versace

1992 року Крісті Тарлінгтон знялася оголеною в рекламній кампанії організації PETA, яка веде боротьбу за права тварин. Уже тоді показала, що вона модель з відповідальною життєвою позицією.

Крісті Тарлінгтон для PETA

2002 року Тарлінгтон на одній з обкладинок Vogue продемонструвала своє захоплення йогою, якою займається вже багато років. Того ж року вона випустила книжку Living Yoga.

2013-й став роком повернення для Крісті Тарлінгтон вона стала обличчям одразу декількох модних брендів, включно з Missoni, Calvin Klein і Jason Wu.

Calvin Klein Underwear, осінь-зима 2013/2014

У березні 2016 року в журналі WSJ вийшло велике інтерв'ю з Крісті Тарлінгтон під назвою "Крісті від моделі до активіста". А 2010-го вона заснувала організацію Every Mother Counts, робота якої спрямована на зменшення і запобігання смертей, пов'язаних з пологами та вагітністю.

Крісті Тарлінгтон для WSJ

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.