До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не тільки актор: чим займається Леонардо Ді Капріо

11 листопада виповнюється 44 роки Леонардо Ді Капріо. Безсумнівно, Лео – талановитий актор і продюсер з безліччю видатних проектів. Але на цьому його діяльність не закінчується. З нагоди його дня народження Vogue UA розповідає, чим ще знаменитий Ді Капріо.

Актор
Леонардо Ді Капріо на премії "Оскар" 2016 року

Кар'єра Ді Капріо розпочалась з телевізійних рекламних роликів в кінці 1980-х років, після чого він почав грати в серіалах як-от "Санта-Барбара" і "Проблеми зростання". Його кінодебютом стала стрічка "Зубастики 3", представлена 1991 року. А вже через два роки він зіграв у біографічному фільмі "Життя цього хлопця" і отримав першу номінацію на "Оскара" за "Найкращу роль другого плану" в картині "Що гнітить Гілберта Грейпа". Визнання широкого загалу до молодого актора прийшло завдяки стрічкам "Щоденник баскетболіста" (1995) і романтичній драмі "Ромео + Джульєтта" (1996). А міжнародну популярність і народну любов він отримав завдяки головній ролі в епічній стрічці Джеймса Кемерона "Титанік" (1997).

Реклама

Леонардо був номінований на "Оскара" в категорії "Найкраща чоловіча роль" всього чотири рази: "Авіатор" (2004), "Кривавий алмаз" (2006), "Вовк з Уолл-стріт" (2013) і "Легенда Г'ю Гласса" (2016) . Також він був чотири рази номінований на премію BAFTA і одинадцять разів на "Золотого глобуса", лауреатом якого ставав тричі. Крім цього він номінант премій "Сатурн", "Супутник" і Гільдії кіноакторів США.

Активіст

Леонардо Ді Капріо відомий як один з найактивніших учасників руху, пов'язаного з проблемою зміни клімату. Він не тільки присвятив цьому свою переможну промову на "Оскарі", а й став постійним джерелом інформації з цього питання.

Після успіху "Титаніка" 1997 року 24-річний Ді Капріо заснував Leonardo DiCaprio Foundation 1998 року, некомерційну організацію, що займається пропагандою екологічної обізнаності, збереженням біорізноманіття Землі і підтримкою поновлюваних джерел енергії. Він працював над проектами в більш ніж 40 країнах і випустив два коротких документальних фільми "Планета води" (Water Planet) і "Глобальне попередження". Так, за 20 років існування Фонду Ді Капріо виділив понад 30 мільйонів доларів на розвиток 70 інноваційних проектів в сфері захисту навколишнього середовища в 40 країнах. Мова, зокрема, йде про захист морської фауни або видів тварин, яким загрожує вимирання. 2014 року призначений послом миру ООН з проблем клімату.

Ді Капріо також займає активну громадянську позицію і є філантропом. 1998 року Ді Капріо і його мати пожертвували 35 000 доларів США на "Комп'ютерний центр Леонардо Ді Капріо" в Лос-Анджелеській публічній бібліотеці, яка була відновлена ​​після землетрусу в Нортриджі 1994 року, і яку відкрили на початку 1999 року. Під час зйомок в картині "Кривавий алмаз" Ді Капріо працював з 24 дітьми-сиротами з Дитячого села SOS в Мапуту, Мозамбік. 2010 року він пожертвував 1 мільйон доларів на гуманітарні потреби Гаїті після землетрусу. У квітні 2013 року виділив 61 000 доларів GLAAD, організації, яка пропагує образ людей ЛГБТ в засобах масової інформації.

Колекціонер
Леонардо Ді Капріо та Уолтон Форд

Леонардо Ді Капріо – не тільки актор, продюсер і активіст, він також любитель мистецтва і колекціонер. Він володіє чудовим смаком, постійно співпрацює з арт-дилерами і знає, як знайти найкращі твори на аукціонах. Він колекціонує вже багато років. Його часто помічають на Art Basel Miami, він завжди з'являється на відкриттях виставок в музеях і торгах на аукціонах. Його художня колекція величезна. У будинку актора можна знайти Пікассо і Сальвадора Далі разом з післявоєнним мистецтвом, включно з творами Френка Стелли, Жан-Мішеля Баскії і Такаші Муракамі. У Лео також відмінний смак на молодих художників. Роботи Роберта Крамба і Жан-П'єра Роя входять у список його відомих покупок.

2016 року Леонардо Ді Капріо зробив вельми специфічну арт-інвестицію. Він вклав кошти в додаток Magnus, випущений нью-йоркським академіком і підприємцем Магнусом Решем. Цю програму називають "Shazam для мистецтва", вона дає змогу користувачам ідентифікувати роботи так само легко, як в Shazam музику.

Постер до фільму "Метрополіс", 1927

Колекція Лео сягає ще далі. Ді Капріо також є збирачем старовинних голлівудських плакатів. Кажуть, що перлина його колекції – це постер для знаменитого науково-фантастичного фільму "Метрополіс", який продали за 690 000 євро. Також у актора є своя колекція скам'янілостей, які складаються в основному з хижих динозаврів, а також коміксів і рідкісних книг.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.