До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як поєднати моду й авіацію: інтерв'ю із Самантою Рені Келлі

Модель Саманта Рені Келлі (Samantha Renee Kelly) змогла об'єднати дві великі пристрасті свого життя — моду й авіацію. Нам вона розповіла не тільки про цей цікавий дует, а ще й про пошук балансу та головні поради, які їй дала мама.

Саманта Рені Келлі
Саманта Рені Келлі

Реклама

Про любов до моди

Ральф Лорен якось сказав: "Я не розробляю одяг, я створюю мрії". Для мене ця фраза і є відповіддю, чому мільйони людей у всьому світі так обожнюють царину моди. Я теж серед них. Мода говорить про те, ким ви є, вона надихає вас і всіх навколо. Мода — це віддзеркалення нашого життя. Разом з нею ми можемо бути тими, ким хочемо, досягати нових амбітних цілей та змінювати своє життя. Також для мене одяг — це броня, яка допомагає почуватися комфортно в цьому шаленому світі. Саме тому мені сумно спостерігати, що сьогодні часто мода не надихає, а шокує. Я розумію, що у світі Instagram, де важливі лайки та репости, така мода викликає більше уваги. Мені ближчий підхід, коли дизайнер захоплюється і надихається своєю музою, створює речі поза часом, які хочеться порівнювати з витворами мистецтва. Одним із таких творців для мене є Ів Сен-Лоран.

Про важливі поради

Спілкування з батьками та родиною дарує мені не тільки відчуття спокою, але і сили діяти. Вони — одні з найкращих людей на землі, які мені колись зустрічалися. З дитинства вони навчали мене правильних цінностей, які допомагають упродовж усього життя. Важливо сказати, що моя матуся, а також дві бабусі були моделями, тому я з юних років знала все про цю роботу. Саме вони навчили мене з дитинства цінувати себе, завжди прагнути кращого і правильно розставляти пріоритети. Ще одна важлива порада, яку я від них отримала, — вчитися повсякчас. Щоб стати лідером і вести за собою інших, ми маємо надихати і завжди бути на вістрі всього нового.

Саманта Рені Келлі
Саманта Рені Келлі

Про авіацію та стереотипи

Я зацікавилася авіацією завдяки наставництву однієї з найдивовижніших жінок в моєму житті — Тетяни Джонсон. Вона була лікаркою, моделлю, пілотом і займалася ще купою цікавих речей на додаток до того, що вона була і є моїм другом. Ми облетіли з нею весь світ, і я можу сказати, що добре знаюся на літаках із фіксованим крилом. Завдяки Тетяні я полюбила ще й гелікоптери. Мені хотілося дізнатися, як вони працюють. Вже після кількох уроків я не відчувала страху — все було так органічно і зрозуміло. До цього я брала участь у декількох зніманнях, пов'язаних з гелікоптерами, — це було неймовірно. Екстремально та прекрасно водночас. Сподіваюся, що мій приклад також стане наснажливим для інших жінок, які із захватом дивляться у небо.

Так, в цій галузі більше чоловіків, ніж жінок, але все насправді залежить від нас самих. Дослідження демонструють, що хороший пілот повинен мати кілька важливих рис — вміння контролювати емоції, діяти логічно під час стресової ситуації, добре орієнтуватися у просторі, Це зовсім не залежить від статі, повірте мені. Важливо наголосити, що під час навчання пілотуванню я ніколи не стикалася з негативом чи зверхнім ставленням. Це така радість — відчувати свободу під час польоту. Якщо ваша душа цього прагне — дайте їй шанс, не бійтеся!

Як почати роботу моделлю

Перше і головне — це вірити в себе. Не варто впадати у відчай, якщо вам десь відмовили. У різних брендів, компаній, на різних ринках справді різні вимоги та вподобання. Це важливо пам'ятати. Також важливо розуміти, що бути моделлю — це важка праця, а не просто бути гарною дівчиною та любити фотографуватися. Найуспішніші моделі, яких я зустрічала у житті, були справжніми трудоголіками. Також вони мали навички самопрезентації, були завжди привітні і відкриті до світу.

Саманта Рені Келлі
Саманта Рені Келлі

Про пошук балансу

Коли читаєш новини — дуже складно абстрагуватися та не переживати. Мені допомагає утримувати баланс спілкування з сім'єю та рідними. Це справжнє щастя, коли після важкого дня можна прийти та подзвонити людям, які тебе люблять. Таке спілкування дарує мені впевненість у тому, що все погане обов'язково мине.

Про проєкт Sky Vibration

Компанію Sky Vibration заснувала французька пара парашутистів, які винайшли та запатентували перший у світі вінгсьют. Він дозволяє брати з собою пасажира. Більшість людей не знають це, але потрібно близько трьох років підготовки та сотні стрибків із парашутом, перш ніж вам буде дозволено використовувати вінгсьют. Цей винахід дає змогу кожному відчути його без необхідності довго тренуватися. Вони звернулися до мене, оскільки я відома модель із 10-річним стажем роботи, працювала в Парижі та водночас маю досвід в авіації. Також цього року ми об’єдналися з дизайнером Крістофером Бейтсом, щоб я приміряла вінгсьют, який він зробив для стрічки "Топ Ґан: Меверік", під час стрибка. Зараз ми готуємо ще кілька неймовірних проєктів, які поєднують світи моди та авіації.

Про б'юті-секрети

Більшість свого дорослого життя я працювала та жила у Франції, тому ще з юних років знала — високоякісний догляд за шкірою набагато важливіший, ніж декоративна косметика. Тому я завжди маю з собою гарний зволожувальний крем і п'ю багато води. Оскільки в літаках я ночувала частіше, ніж вдома, додам сюди і важливість сну. Я на собі бачила, що трапляється із зовнішністю, коли мало спиш. Також постійно займаюся спортом — щоб упевнено відчувати себе в небі, я повинна контролювати своє тіло.

Про подорожі

Я мрію знову відвідати країну, де народилася — Маршаллові Острови. Також хочу поїхати в Австралію разом із мамою. Вона там колись жила і розповідала мені багато історій про це чудове місце. Я там ще не була.

Саманта Рені Келлі
Саманта Рені Келлі

Про плани на 2023 рік

Як я вже й казала, у мене в планах кілька проєктів, які зв'яжуть дві мої великі пристрасті — моду й авіацію. Також збираюся взяти участь у важливих благодійних ініціативах та хочу, як і раніше, працювати моделлю з відомими брендами, знайомитися з цікавими людьми — такими самими шукачами пригод, як і я.

Model: Samantha Renee Kelly, https://www.instagram.com/samanthakellyofficial, https://www.samanthareneekelly.com/

Photographer: Dina Zhulii https://www.instagram.com/dinazhulii/

Makeup and Hair Artist: Bri Soffa https://www.instagram.com/brisoffa/

Wardrobe Stylist: Waïna Chancy https://www.instagram.com/wainachancy/

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.