До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Анджеліна Джолі завела Instagram і присвятила перший пост Афганістану

Актриса і посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі вперше завела акаунт в Instagram. Вона приєдналася до соціальної мережі, щоб привернути увагу суспільства до важкого становища людей в Афганістані, особливо жінок і дівчаток, після швидкого захоплення країни талібами.

Анджелина ДжолиАнджеліна Джолі

Першим постом Джолі в Instagram стало зображення рукописного листа, який, з її слів, було відправлено дівчиною-підлітком з Афганістану. У ньому вона висловила побоювання з приводу відвідування школи за режиму талібів.

Реклама

"Просто зараз народ Афганістану втрачає змогу спілкуватися в соціальних мережах і право на свободу висловлювання, — написала Джолі в супровідному тексті до посту. — Тому я прийшла в Instagram, щоб поділитися історіями і голосами тих, хто у всьому світі бореться за свої основні права".

За чотири години її перший пост набрав більше 700 000 лайків. А упродовж 14 годин на неї підписалося понад 4,5 мільйона людей. Сама актриса відразу підписалася на три акаунта: NAACP, Doctor's Without Borders і УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців. Її біографія в Instagram: "Мама, режисерка, спеціальна посланниця ООН з питань біженців".

"Огидно спостерігати, як афганці знову змушені покинути свої домівки через страх і невпевненість, що охопили їхню країну, — написала Джолі у своєму пості. — Як і інші віддані справі люди, я не відвернуся. Буду продовжувати шукати способи допомогти. І я сподіваюся, що ви приєднаєтеся до мене".

Талібан увірвався в Кабул у неділю, після того, як президент Ашраф Гані втік з країни, поклавши приголомшливий кінець кампанії, що тривала два десятиліття, в якій США і їх союзники намагалися перетворити Афганістан. Це спричинило хаос в аеропорту Кабулу, звідки Америка і союзні країни намагаються безпечно евакуювати тисячі своїх громадян і союзників.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.