До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 модних заповідей Джона Леннона

9 жовтня народився Джон Леннон — один з найпопулярніших і найвпливовіших музикантів усього XX століття. Він — один із засновників легендарної ліверпульської четвірки TheBeatles, на музиці якої виросло не одне покоління. Крім цього, Леннон був політичним активістом, пропагував ідеї рівності й волі, став кумиром молоді 1960-70-х. Зробив артист свій внесок і в модний світ — мільйони фанатів хотіли бути схожими на нього й сліпо копіювали особистий стиль британця. Vogue.ua подивився, із чого він складався.

Джон Леннон

Круглі окуляри

Круглі окуляри — перша деталь, яка спадає на думку, коли згадуємо ім'я Джона Леннона. Їх ще називали велосипедами або тишейдами. Вони могли бути будь-якого розміру й кольору, але їхня форма була незмінною. Хоч би як надалі змінювався стиль музиканта, вони завжди були разом з ним. 2007 року одну з його пар продали на аукціоні. За непідтвердженими даними, невідомий покупець заплатив за них близько мільйона фунтів стерлінгів.

Реклама

Вузькі костюми

У Джона Леннона завжди були легкі взаємини з модою. Йому приписують розроблення впізнаваного стилю його коханої Йоко Оно, і саме він перевдягнув свого часу учасників TheBeatles з потертих косух у скроєні на італійський стиль костюми, які ефектно контрастували з гітарами в їхніх руках. Ці вовняні двійки ще називали "честерфілд" на честь однобортного пальта з оксамитовим коміром. Носили їх бітли в парі з лаконічними водолазками або вузькими краватками-оселедцями. Прикметна ознака цих костюмів — завужені штани й приталений крій піджаків.

Богемна історія

Прагнення Джона Леннона до волі проявлялося і в його манері вдягатися. Він завжди був за індивідуальність і не припиняв шукати свою. Наприкінці 1960-х захопився бохо-шиком, а в його гардеробі з’явився одяг з фактурного оксамиту або зі строкатим огірковим принтом. У той час британець зацікавився вивченням східної філософії, а також експериментував з індійською музикою. Деякі історики цю зміну стилю характеризують також неусвідомленою відповіддю Леннона на імміграційні процеси. На той час якраз припала нова хвиля еміграції з Індії та Пакистану до Британії.

Леннон навіть придумав відкрити бітлзьку модну крамницю в Лондоні. Вона мала назву Apple і проіснувала всього лише рік — з 1967 по 1968, але відразу визначила найстильнішу групу всієї епохи.

Король аксесуарів

Джон Леннон носив не лише круглі окуляри, а й дуже любив різноманітні аксесуари, передусім головні убори. Саме він першим з бітлів став носити бретонську кепку, як у рибалок, не соромився носити широкополі капелюхи, берети й навіть котелки.

Девід Бові, Йоко Оно і Джон Леннон

Денім

Жити в сімдесяті й не носити деніму було б щонайменше дивно. Любив його і Джон Леннон. І якщо в юнацтві його можна було зустріти в тісних укорочених джинсах, то в останні роки життя він вибирав зручніші й вільніші моделі, а також часто носив джинсову куртку з хутряним коміром.

Біла ера

Білий брючний костюм став одним із найупізнаваніших образів ліверпульця. Разом з Йоко Оно, яка також обожнювала цей колір. Вони були схожими на вічних молодят.

Йоко Оно і Джон Леннон
Йоко Оно і Джон Леннон

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.