До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 дні і 12 валіз одягу: Біллі Портер – герой Тижня моди в Лондоні

Головне запитання, яке виникало під час Тижня моди в Лондоні: чи є у Біллі Портера телепорт? Зірка Бродвею і телесеріалу "Поза" за 4 дні показів змінив більше образів, ніж деякі дизайнери представили під час своїх презентацій. Більше того, він приїжджав перед показами, щоб зустрітися з дизайнерами, і затримувався після них, щоб особисто їх привітати. Якщо все це врахувати і додати розкидані по місту локації шоу, їхню кількість, затори на дорогах і те, що Портер переодягався фактично по п'ять разів на день, зробити таке – практично неможливо.

Біллі Портер на шоу Halpern

В останній день лондонського сезону весна-літо 2020 стиліст Портера, Сем Ратель маніакально пакував 12 валіз і повертав 20 вбрань, запозичених для 15 шоу і п'яти подій, на яких побував Біллі. Після цього Ратель вилетів назад до Лос-Анджелеса, аби підготуватися до церемонії вручення премії "Еммі", та захопив з собою безсумнівно екстраординарне вбрання для Портера в одній зі згаданих валіз, а стійка реєстрації готелю все ще була перевантажена величезною кількістю пакунків для актора. Чи варте було це божевілля таких зусиль? Так, чорт забирай.

Реклама
Біллі Портер на шоу Richard Quinn

Біллі не бував на показах до співпраці з Рателем, яка розпочалася 18 місяців тому. "Він дуже довго залишався театральним актором, а індустрія моди не звертає на них уваги, – каже Сем. – Якщо ви постійно перебуваєте на Бродвеї, ніхто не зацікавлений в тому, щоб одягати вас". Стиліст, який також відповідає за піар Портера і його соціальні мережі, придумав план: дати Портеру імерсивну модну освіту, посадивши його в перший ряд fashion-шоу. Після відвідин Тижня моди в Нью-Йорку минулого сезону і Лондонського весна-літо 2020, Портер вирушить до Мілана і Парижа. Кінцева зупинка: от-кутюр. "Про деякі бренди Біллі не чув раніше, але він дійсно хотів вчитися і спілкуватися з кожним дизайнером особисто", – зізнався Ратель.

Біллі Портер на шоу Victoria Beckham

"Ми створили імпульс і ажіотаж з дизайнерами-початківцями на ранніх етапах, – ділиться своєю стратегією дует. – Наступним етапом є побудова відносин з ательє". Лондон став гігантським кроком у правильному напрямку. "Від Victoria Beckham до Erdem, J.W. Anderson і Christopher Kane дизайнери хотіли зустрітися з Біллі і поділитися їхнім баченнями його образів, – сказав Ратель. – Але така стратегія не завжди працює. Є певні бренди, які одягнуть його, бо він андрогінний, а вони хочуть переконатися, що їхній одяг представлений гетеронормативно".

Біллі Портер на шоу Ashish

У цьому вихорі "безстатевої високої моди" улюбленими образами Портера були: жовта шовкова сукня Halpern у комбінації з подовженим жакетом з принтом відтінків металік; цитринова сукня з оборками Roksanda; і накидка з квітковим візерунком Richard Quinn. "Ми створюємо автентичність і драматизм, – каже Ратель. – Щоразу, коли Біллі ходить на якийсь захід, у його образу є історія, – і найчастіше політичного характеру. Він чоловік у сукні – хтось таки зверне увагу!".

Ратель вважає, що суспільству слід пройти ще довгий шлях, щоб стерти ярлики, закладені патріархатом. "Стать була нав'язана одягу не модою, а людьми, – каже він. – Але, врешті-решт, одяг – це просто тканина. Нікого не повинно хвилювати, що носить інша людина".

<b>билли лондон</b>

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.