До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Модна дипломатія: 3 образи Олени Зеленської на вашингтонському саміті НАТО

Цього тижня, з 9 по 11 липня, у Вашингтоні відбувся великий саміт НАТО, у якому прийняли участь 32 країни-члени Організації Північноатлантичного договору. Присвячений він був знаковій даті – 75-річчю організації, а його офіційна назва цього року – Україна та трансатлантична безпека". Саміт був зосереджений на відповіді Альянсу на ескалацію глобальних загроз миру та демократіям, приділяючи особливу увагу триваючому вторгненню Росії в Україну. Були на ньому присутні і перші особи України – Володимир та Олена Зеленські. Перша леді мала ряд важливих зустрічей, у тому числі з Вікторією Стармер – дружиною нового прем'єр-міністра Великої Британії, долучилася до зустрічі з дружинами американських губернаторів, а також вкотре популяризовала українських дизайнерів. Роздивляємося три її образи з американського турне.

Джилл Байден та лена Зеленська
Джилл Байден та лена Зеленська

Реклама

Костюм Article та прикраса Ruslan Baginskiy

Під час візиту до США перша леді України виступила на конференції "Українсько-американське партнерство в освіті та науці: сильніші разом" у темно-синьому костюмі, який складався з костюму-трійки та сорочки українського бренду Article, який відомий своїми жакетами. Образ доповнила особлива прикраса – брошка під назвою "Полин, Євшан-Зілля" бренду Ruslan Baginskiy. Символізм аксесуару у тому, що євшан-зілля — полин, квітка українського степу, що є складовою українського і кримськотатарського фольклору. В українській художній літературі слово "євшан" стало синонімом тяжіння та любові до рідної землі, до свого коріння. За інтерпретаціями старої легенди, духмяний запах полині повертає людей на стежку, що обовязково приведе додому. Вперше Олена Зеленська вдягла цю прикрасу у травні 2023 року, коли відвідувала Велику Британію.

Олена Зеленська
Олена Зеленська

Сукня the COAT by Katya Silchenko

На офіційному прийомі саміту Олена Зеленська була вдягнена в стриману чорно-білу сукню українського бренду the COAT, який зазвичай працює з кольоровою і оптимістичною палітрою. У подкасті українському Vogue Катя Сільченко рік тому розповідала, що ідея власного бренду до неї прийшла під час Майдану 2014 року і тоді вона вирішила, що ніколи не буде працювати з чорним кольором, але сьогоднішні часи та події часто роблять саме чорний найдоречнішим кольором. Його стриманість дизайнерка збалансувала білосніжним верхом як символом надії, що після найсильнішого горя приходять й добрі новини.

Жакет iam

iam – молодий львівський бренд, який нещодавно з'явився в гардеробі першої леді. Вперше в їх костюмі Олена Зеленська була помічена на відкритті виставки "Скарби Криму. Повернення" у Скарбниці Національного музею історії Україні, а за кілька днів вже під час вашингтонської зустрічі з Вікторією Стармер – дружини нового Прем’єр-міністра Великої Британії. Відмінна риса цього жакета – більш розслаблена посадка і подовжений рукав, завдяки чому він ідеально підходить для більш неформальних зустрічей як ця.

Вікторія Стармер та Олена Зеленська
Вікторія Стармер та Олена Зеленська

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.