До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сучасний гардероб у дусі фільму "Марія – королева Шотландії"

Кінострічка "Марія – королева Шотландії" з'явиться на українських екранах 17 січня 2019 року. Це кінодебют британського театрального режисера Джозі Рурка. Фільм розповідає про протистояння королеви Шотландії, Марії Стюарт, і її двоюрідної сестри, королеви Англії, Єлизавети I. Сюжет фільму оснований на історичному романі Джона Гая "Моє життя належить мені: справжня історія Марії – королеви Шотландії". Головні ролі в ньому виконали номінантки на премію "Оскар", Сірша Ронан і Марго Роббі. За костюми у фільмі відповідала Александра Бірн, у якої вже є статуетка "Оскар" за драму "Золотий вік".

Марго Роббі у фільмі "Марія — королева Шотландії"

Як зізналася сама Бірн, у неї не було абсолютної ідеї бути історично точною і використовувати традиційні для того часу матеріали, радше її основною метою було показати особливості характерів Єлизавети і Марії. Так, наприклад, велика частина костюмів героїв зроблена з деніму. Для епізоду ж страти Марії Стюарт вона обрала червону сукню, яка ховалася під чорним палантином. "Червоний колір – символ мучеництва в католицизмі, тобто буквально Марія своїм вбранням хотіла заявити, що вмирає як католицька мучениця. З цим історичним фактом я вирішила взяти настільки яскравий червоний, наскільки це можливо, а потім дуже обережно використовувати червоний в інших сценах фільму. Взагалі, можна сказати, що колір – один з головних інструментів, за допомогою якого можна розповісти цілу історію і позначити орієнтири без сильних маніпуляцій. Крім того, якщо говорити про фільм, є дуже чітке розмежування – англійський двір носить чорний колір, шотландський двір – синій індиго".

Реклама
Сірша Ронан у фільмі "Марія — королева Шотландії"

Точно так само, як Александра, Vogue.ua закликає не сліпо копіювати історичні костюми, що зробити звичайному моднику буде важкувато, а спробувати пофантазувати на задану тему і скласти кілька комплектів, завдяки знанням про основні деталі і силуети.

Верхній одяг

Для образу в стилі головних героїнь фільму "Марія – королева Шотландії" жакети, пальта і кейпи краще вибирати з благородних матеріалів (оксамиту, шовку і кашеміру) і з оригінальним декором, таким як, наприклад, вишивка золотими нитками. Об'ємні манжети, додатково прикрашена лінія плечей – також не будуть зайвими.

Пальто F.R.S – For Restless Sleepers, сумка Bienen-Davis, туфлі REJINA PYO

<b>шотл верх од</b>

Спідниці та блузки

Зрозуміло, що для дівчат, що жили в середині XVI століття, довжину і об'єм спідниці, як і зараз, визначала мода. У час правління Марії популярність шлейфів майже минула (шлейф її весільного вбрання був 11 метрів), а ось іспанська мода на спідниці "вердугадо" (коли тканину кріпили до спеціальних обручів) ще не настала. Тому, якщо вибирати спідниці, як з референсів від Александри Бірн, то нехай це будуть прості лаконічні моделі. Їм до пари можна одягнути блузи з високими мереживними комірами і розкішними манжетами.

Блузка The Row, спідниця Maticevski, сумка і ботильони Christian Louboutin

<b>шотл блузки и юбки</b>

Взуття та аксесуари

Загальновідомо, що Марія Стюарт була великою шанувальницею прикрас і дорогоцінного каміння. У Шотландію з собою королева привезла величезну їх кількість, але після її скинення прикраси розікрали. Діаманти, рубіни, перли і золото – були улюбленими матеріалами Марії, їх блиск і сяйво цілком можна використовувати для завершення образу в дусі бунтівної королеви.

Жакет Tibi, спідниця The Row, туфлі Dolce & Gabbana, сережки Bina Goenka

<b>шотл обувь и аксес</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.