До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найяскравіші виходи знаменитостей в образах своїх кіногероїнь

"Життя, що наслідує мистецтво". Фраза з есе Оскара Вайлда "Занепад брехні" 1889 року, яка досі породжує дискусії. Проте червоні доріжки кінопрем'єр підтримують пропозицію британського драматурга. Від Зендеї під час престуру на підтримку стрічки "Дюна: Частина друга " до Марго Роббі під час її особистого Barbiefication: виходи актрис в нарядах, які імітують образи їхніх персонажок, під час промотування фільмів стають дедалі поширенішими.

Зендая в Парижі у сукні Alaïa
Зендая в Парижі у сукні Alaïa

Реклама

Два роки тому модний критик Айтор Салінас написав у твітері: "Смішно заперечувати, що червона доріжка — це бізнес, але вдавання, що це не так, принаймні додає певної гідності". Допис супроводжувався світлинами Зендеї, Зої Кравіц і Ані Тейлор-Джой на різних кінопрем'єрах, на яких вони перейнялися кодами фільмів, що їх рекламували в той час: "Людина-павук", "Жінка-кішка" і "Людина з півночі" відповідно. На запитання, чи змінилася його точка зору, Салінас відповідає: "Ні. У світі червоних доріжок стався ключовий поворотний момент, і це рух Me Too, який певним чином звільнив багатьох актрис від ярма та тиску журналів, які іноді оцінювали зовнішність з дещо женоненависницької позиції".

ʼ

Зендея на прем'єрі "Дюна 2" в Нью-Йорку в сукні Stéphane Rolland
Зендея на прем'єрі "Дюна 2" в Нью-Йорку в сукні Stéphane Rolland

Салінас бачить три шляхи для акторок на червоних хідниках. З одного боку, є ті, хто, за його словами, "ніколи не цікавилися модою і вирішили припинити намагатися вдавати, що вони нею цікавляться, зазвичай асоціюючи себе з брендом і одягаються виключно в їхній одяг", як Крістен Стюарт. З іншого, існує "меншість, яка має стиль і насолоджується модою в дуже особистий спосіб, як Хлоя Севіньї та Кейт Бланшетт". І, нарешті, є ті, хто має певний інтерес до моди і передає правління маркетинговій команді фільму, який вони рекламують, як-от Зендея. Для журналіста це улюблений приклад моди як інструменту просування. Стиліст актриси, Лоу Роуч, одягає на неї те, що, як він знає, спричинить найбільше охоплень в соціальних мережах, наприклад, обладунки Mugler 1995 року.

Зендая у вінтажному образі Mugler на прем'єрі фільму "Дюна 2" в Лондоні
Зендая у вінтажному образі Mugler на прем'єрі фільму "Дюна 2" в Лондоні

Марго Роббі пройшла шлях від першої групи до останньої, з кампанією для "Барбі", яка тривала майже рік. Але навіть останніми тижнями актриса продовжувала свою лінію. Для церемонії вручення нагород SAG Awards вона вибрала чорну оксамитову мінісукню-бюстьє Schiaparelli Haute Couture, доповнену великим рожевим шовковим бантом.

Марго Роббі на цьогорічній церемонії
Марго Роббі на цьогорічній церемонії "Золотий глобус" в образі від Armani Privé

Марго Роббі в сукні Schiaparelli на BAFTA
Марго Роббі в сукні Schiaparelli на BAFTA

Артуро Аргуельєс, який одягає таких знаменитостей, як Пас Вега та Мішель Кальво, коментує зіркову тенденцію, що набирає обертів, так: "Я не великий прихильник цього. Для мене має превалювати особистість кожного клієнта. Іноді, як у випадку з Зендеєю, результат, звичайно, чудовий. Але я завжди прагну висвітлити суть актрис або акторів, з якими я працюю, замість того, щоб продовжувати естетику фільму". Однак це стає дедалі поширенішим: окрім згаданих випадків, варто згадати кампанію фільму "Мадам Павутина" з Дакотою Джонсон на чолі та її "павутинним" образом, який також набув розголосу.

Марго Роббі на останній церемонії нагородження SAG Awards у сукні Schiaparelli Haute Couture
Марго Роббі на останній церемонії нагородження SAG Awards у сукні Schiaparelli Haute Couture

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.