До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

100 років французської моди на шоу Vogue World у Парижі

Третій рік поспіль Vogue влаштовує модну феєрію з назви Vogue World. Цьогорічний захід був натхнений історією спорту й моди та створений у співпраці з молодіжними спортивними академіями по всій Франції. Подія відбулася на Вандомській площі в центрі Парижа, а ведучою прямої трансляції Vogue World 2024 стала Кара Делевінь. Vogue World: Paris зібрав 188 спортсменів, 151 модель, 70 танцівників і оркестр із 40 учасників, а також 20 міжнародних брейкдансерів. Темою вечора стала еволюція стилю протягом останнього століття, де кожне десятиліття моди поєднувалося з певним видом спорту: бурхливі "двадцяті" з велоспортом, елегантні сукні 1950-х з верховою їздою, одержимі лайкрою 1970-ті з гімнастикою, а девʼяності з футболом.

Сегмент 1920-х років Vogue World віддав шану Коко Шанель, яка провела десятиліття свого життя в паризькому Ritz, та її впливу на моду цього десятиліття. У 1924 році Шанель дебютувала з маленькою чорною сукнею: моделі дефілювали в дизайнах з тієї самої колекції, а велосипедисти зі збірної Франції супроводжували їхню ходу.

Реклама

Гламурний сегмент Vogue World у стилі 1930-х розпочався з п’ятірки моделей у монохромних сукнях Balenciaga. Крістобаль Баленсіага переїхав до Франції зі своєї рідної Іспанії в 1937 році, вдихнувши нове життя в моду, і Демна Гвасалія відтворив дві сукні з перших паризьких колекцій свого попередника для недільного заходу. Ця епоха також вшанувала легку атлетику. Можна виокремити два видатні образи, обрані стилістом Карін Роітфельд: смокінг Nina Ricci, натхнений Марлен Дітріх, а також образ Карлі Клосс, люб’язно наданий Деніелем Розберрі.

Карлі Клосс
Карлі Клосс

Сучасною зіркою епохи 1940-х років стала Сабріна Карпентер, яка вийшла на Вандомську площу в колоритному смугастому комплекті. Дизайни, натхнені Рів’єрою, відсилали до теми водних видів спорту, доповнених капелюхами від Jacquemus і соломʼяними сумками українського бренду Ruslan Baginskiy.

Грандіозний фінал розділу Vogue World, натхненого 1950-ми роками, показав, як моделі "мчали" Вандомською площею верхи на конях. У той час як Джіджі Гадід, Кендалл Дженнер та їхні жеребці були вдягнені у Hermès, моделі з’явилися в триколірних костюмах від Dior, натхнених звичаями верхової їзди вікторіанської епохи.

У розділі, присвяченому 1960-м рокам, традиційна форма фехтувальників була доповнена космічними сріблястими дизайнами космічної ери від Courrèges та Rabanne.

10 темношкірих моделей, зокрема Пет Клівленд і Бетанн Гардісон, вийшли у невимушених творіннях американських дизайнерів, що відсилали до переломного моменту для різноманітності в індустрії моди. У виставі Vogue World на тему 1970-х років моделі вшанували цю спадщину в накидках Givenchy в стилі сімдесятих, які нагадують квіткові шифонові сукні, які Юбер де Живанші вперше показав на подіумі у Версалі.

Сегмент Vogue World, присвячений 1980-м рокам, вшановував японських дизайнерів, які зробили революцію в паризькій моді протягом десятиліття занепаду, а моделі разом із Кеті Перрі дефілювали Вандомською площею в скульптурних витворах Comme des Garçons, Junya Watanabe і Noir Kei Ninomiya. Одночасно барабанщики з Paris Taiko Ensemble — усі вони були вдягнені в Issey Miyake — забезпечили музичний супровід для виступу 60 спортсменів бойових мистецтв, зокрема восьми дзюдоїстів зі збірної Франції.

У 1998 році Франція виграла свій перший чемпіонат світу з футболу, а півзахисник команди Еммануель Петі приєднався до 42 інших футболістів футбольної ліги Іль-де-Франс на Вандомській площі цьогорічного Vogue World. Модель Анок Яй була вдягнена в триколірну сукню Pieter Mulier 1989 року, у якій оперна співачка Джессі Норман виконувала "Марсельєзу" на площі Згоди на честь 200-річчя Французької революції. Цей сегмент шоу супроводжувався виступом Bad Bunny.

Частина, присвячена "нульовим", вшановувала як теніс, так і 10 років Ніколя Геск’єра в Louis Vuitton. Окрім параду образів дизайнера, Серена та Вінус Вільямс відкрили це шоу.

"Якщо "Vogue World: Нью-Йорк" був вуличним ярмарком, а "Vogue World: Лондон" — гламурним вечором у театрі, що підтримує мистецькі та культурні організації в Лондоні, то Париж став своєрідною церемонією відкриття, яка відзначає 100-річчя моди та спорту, а також красу цього незвичайного міста", — прокоментувала глобальна редакційна директорка Vogue та директорка з контенту Condé Nast Анна Вінтур. До команди, яка допомогла оживити паризький Vogue World, увійшли Карін Роітфельд, Іб Камара, куратор Palais Galliera Александр Самсон, Пет Макграт, хореографка Ріанни Перріс Гебель і диджей Diplo, який відповідав за музичний супровід.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.