До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ювелірна робота: чому варто послухати курс лекцій про історію брошок L`Ecole

Третього лютого 2021 року в Києві розпочала роботу одна з найцікавіших ювелірних виставок сезону. Майже на весь місяць до столиці переїхала унікальна колекція антикварних брошок з приватних запасників Van Cleef & Arpels. Експозиція Art of Clip ("Мистецтво брошки") — це понад вісімдесят прикрас на застібках, які створили майстри Van Cleef & Arpels у період з 1910 по 1970 роки. У межах виставки відбудеться ще один важливий захід — безоплатний курс лекцій від викладачів школи L'Ecole, присвячений історії брошок, на який можна записатися прямо тут.

На прикладі брошок з коштовним камінням можна не тільки простежити, як змінювалася мода на подібні прикраси у XX столітті, побачити, що надихало ювелірів і художників Van Cleef & Arpels на створення нових, іноді інноваційних колекцій, а також оцінити оригінальний і в деякому сенсі практичний підхід до використання коштовностей — багато які з розкішних і справді разючих кольє Дому (як, наприклад, кольє Елізабет Тейлор Barquerolles Lion) містять у собі брошки, які дами охоче носили в повсякденному житті, не чекаючи світських раутів.

Реклама

Не менш цікавою обіцяє бути й друга частина заходу. У межах виставки в Києві прочитають лекції фахівці школи Високого ювелірного мистецтва L`Ecole Van Cleef & Arpels, яка з 2012 року працює в Парижі на Вандомській площі, колисці High Jewelry. Навесні 2020 року в розпал пандемії керівництво школи відкрило безоплатний доступ до лекцій, що в умовах повної ізоляції дало потужний поштовх для самоосвіти багатьом фанатам ювелірної справи.

Із часу відкриття школа випустила вже 21 тисячу слухачів, а філії були відкриті в Нью-Йорку, Дубаї, Гонконзі й Токіо. Кожен курс має ліміт — не більш як 12 осіб, що дає змогу забезпечити максимальну увагу до учнів. Навчання передбачає відвідування дизайн-студії з вивчення техніки гуаші для створення ювелірних ескізів, ювелірної та гемологічної майстерень, цехів лакування й емалювання, лекцій з історії ювелірного мистецтва й коштовного каміння. Також студенти мають повний доступ до бібліотеки L`Ecole. Викладацький колектив — це 35 фахівців, зокрема ювеліри, дизайнери, мистецтвознавці, гемологи, емальєри та майстер лаку. На бажання можна вибрати лекцію про історію обручки, спробувати нанести лак і емаль, намалювати гуашшю ескіз, створити з воску під керівництвом майстрів Van Cleef & Arpels свою першу модель прикраси, а також дізнатися, звідки пішла традиція проколювати вуха і який вигляд мають траурні прикраси. На лекції з гемології можна вивчити всі тонкощі й способи ограновування коштовних каменів, як давні, так і сучасні, та скласти особистий список головних родовищ справді унікальних мінералів.

Поринути з головою у світ Van Cleef & Arpels можна як відвідавши виставку, так і записавшись на курс L`Ecole Van Cleef & Arpels. Читати лекції в Києві будуть відразу два викладачі L`Ecole Van Cleef & Arpels. Жислен Окреманн — історик мистецтв, експертка у сфері антикварних прикрас і професорка Школи ювелірного мистецтва L`Ecole. Після багаторічної роботи в музеях Парижа (Лувр, Гран Пале і Музей декоративного мистецтва) у 2012 році Жислен доєдналася до L`Ecole. Лектор Поль Параді — історик мистецтв і викладач Школи ювелірного мистецтва L`Ecole. Також Поль провадить наукову роботу за таким рідкісним напрямом, як використання пір’я в ювелірному мистецтві, досліджує коштовні камені французької корони й консультує колекціонерів предметів ювелірного мистецтва.

<b>LEcole_School</b>

Записатися на онлайн-курс лекцій про історію брошок, коштовне каміння та техніки Високого ювелірного мистецтва можна на сайті L'Ecole.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.