До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювалися костюми для історичної драми "Фаворитка"

76-й Каннський кінофестиваль відкрився драмою "Фаворитка" з Джонні Деппом у ролі короля Людовіка XV. Сама стрічка присвячена його фаворитці — графині Жанні Дю Баррі, яка народилася в бідності, але змогла завоювати серце французького монарха. Зіграла цю суперечливу та харизматичну героїню режисерка фільму Майвенн Ле Беско. У кіноіндустрії її називають просто Майвенн.

Постер до фільму "Фаворитка"
Постер до фільму "Фаворитка"

Реклама

Модним партнером фільму став французький Дім Chanel, який створив для головної героїні шість розкішних образів. Команда бренду тісно співпрацювала з Майвенн і художником з костюмів Юргеном Дорінгом, відомого роботою над стрічками "Зільс-Марія" та "Персональний покупець". Головні убори у мадам дю Баррі будуть авторства Maison Michel — паризької майстерні, яка є частиною ініціативи Chanel's Métiers d'Art. Також у кадрі можна буде побачити прикраси Chanel High Jewelry.

"Народившись 19 серпня, як і Габріель Шанель, Жанна дю Баррі підтримувала й захищала митців і ремісників свого часу. Щоб відобразити неймовірну сучасність цієї жінки, Майвенн ретельно досліджувала її характер через гардероб. Крім того, Карл Лагерфельд, який понад 30 років був креативним директором модного Дому, обожнював часи правління Людовіка XV та нерідко шукав натхнення у цій візуально насиченій епосі", — розповідають у Chanel.

Однією із ініціаторів цієї співпраці була сама режисерка, яка в колекціях Chanel 1980—90х років знайшла чимало посилань до потрібного їй часу і зрозуміла, що саме Віржині Віар зможе втілити в життя її ідеї та бачення. Так, за словами Майвенн, їй не хотілося надмірно "солодких" образів, прикрашених кілометрами воланів та рюшей. Потрібно було дотриматися балансу між простотою, що відсилає до юності Жанни дю Баррі, та красою навколо.

Серед шести спеціально створених образів: ефектна твідова сукня кольору екрю, натхнена однією із суконь колекції Chanel Couture осінь-зима 1992/93; кремово-біла сукня зі шлейфом, коміром і манжетами, розшитими пір'ям; оксамитова сукня малинового кольору, натхнена моделями з кутюрної колекції весна-літо 2000 року; сукня з прозорими воланами з небесно-блакитної органзи, навіяна колекцією 1995 року.

Процес примірки в майстернях Chanel
Процес примірки в майстернях Chanel

Процес примірки в майстернях Chanel
Процес примірки в майстернях Chanel

Процес примірки в майстернях Chanel
Процес примірки в майстернях Chanel

Скандальний флер, що панував навколо Жанни дю Баррі, художник з костюмів Юрген Дорінг вирішив підкреслити за допомогою прикрас. Для фаворитки Людовіка XV вибрали прикраси із перевиданої колекції Bijoux de Diamants, яку Коко Шанель придумала у 1932 році. Майже 100 років тому вона стала сенсацією — це була перша у світі колекція високого ювелірного мистецтва, яка до того ж не заважала руху жінок, а підкреслювала їхню грацію та енергійність. Жанна дю Баррі точно оцінила б її належним чином. На постері фільму на Майвенн красується кол'є Franges з цієї колекції.

"Мені не подобається, коли все будується тільки на референсах та історичних доказах. Я хочу втекти з цих закритих світів і спробувати транскрибувати ту епоху в щось сучасне, з обов'язковим ковтком свіжого повітря, — підсумовує Юрген Дорінг. — Сподіваюся, що разом з Chanel ми змогли знайти цей баланс між історичною точністю і сучасністю".

Фото надані Chanel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.