До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Fashion Week проведе міжнародний сезон

На 2022 рік команда Ukrainian Fashion Week готувала багато масштабних проєктів, присвячених 25-річчю UFW. Їх анонсували під час 50-го сезону UFW на початку лютого. Утім, уже за кілька тижнів, 24 лютого, росія розпочала повномасштабну війну в Україні, що змінила життя кожного українця.

Реклама

"Ми завжди пишалися тим, що всупереч будь-яким обставинам і катаклізмам Ukrainian Fashion Week не пропустив жодного сезону. Однак ми усвідомлюємо, що через жорстоку війну Росії в Україні, 51 сезон UFW опинився під загрозою", – розповідає Ірина Данилевська, голова оргкомітету UFW.

Сьогодні Ukrainian Fashion Week репрезентує ініціативу Support Ukrainian Fashion для підтримки українських дизайнерів. Оргкомітет звернувся до Тижнів моди в Європі та США з проханням представити дизайнерів України й дати змогу продемонструвати їхні нові колекції на світових подіумах. Завдяки цьому дизайнери не втратять цей сезон, а 51-й UFW відбудеться в новому для всіх форматі.

"У 1997 році Український Тиждень Моди закликав дизайнерів об’єднатися для створення в Україні fashion-індустрії й став цією об’єднувальною силою в країні. З моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну ми всі живемо в стані неймовірного стресу та виживання, який відчуває кожен з нас у всіх куточках нашої країни. Проте українські дизайнери під час війни знайшли в собі сили створювати нові колекції, щоб розповісти всьому світу про українську стійкість і мужність, показати українську національну ідентичність через моду, що є невіддільною частиною культури України", – Ірина Данилевська, співзасновниця та CEO Ukrainian Fashion Week.

Отже, 51-й сезон Ukrainian Fashion Week стане міжнародним. Нові колекції українські дизайнери зможуть показати на таких майданчиках – Malta Fashion Week, Budapest Central European Fashion Week, Berlin Fashion Week, Transilvania Fashion Festival, Vienna Fashion Week, MBFW Madrid, Brussels Fashion Week, Vegan Fashion Week (Los Angeles).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.