До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Прекрасне майбутнє: оголошені переможці щорічної премії Global Change Award

Тканина з кропиви, вирощена на основі фруктових клітин шкіра, – оголошені нові переможці щорічної премії Global Change Award.

Global Change Award – премію фонду компанії H&M – вручають учетверте. Щорічно з 2016 року фонд виділяє 1 млн євро і надає рік експертної підтримки для п'яти інноваційних стартапів, які працюють над перезавантаженням модної індустрії: як-от інноваційна тканина з водоростей, молекула, що переробляє поліестер, або онлайн-платформа, яка оптимізує ринок обміну відходів модного виробництва.

Реклама

Інвестиції вже стають успіхами. Так, у новій колекції H&M Conscious Exclusive використовують шовк з цитрусових компанії Orange Fiber, яка стала переможцем першої премії Global Change Award.

Цього року серед переможців Global Change Award – компанії, які, як заявляють в офіційному зверненні організатори, "змінюють наше уявлення про те, як ми бачимо одяг, носимо його і робимо".

Серед 6 640 заяв з 182 країн відбір пройшли виробники веганської шкіри Le Qara, екологічної мембрани для одягу активного відпочинку Dimpora, речей, що "ростуть" для дітей Petit Pli (структура дозволяє їм розкладатися і робить придатними для дитини протягом 4 років), тканини з кропиви Green Nettle Textile і технології circular.fashion. Вона дає змогу сертифікувати тканину за індексом етичності виробництва і привласнювати готовому одягу окремий ID, який є інструкцією для догляду і ресайклінгу.

Новизна цього року в тому, що фонд пропонує брати участь у процесі всім нам. Кожен проект протягом 30 днів буде розміщений на краудфандинговій платформі Indiegogo.com – там, де за бажанням у один натиск можна приєднатися до процесу і наблизити прекрасне майбутнє.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.