До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Останній самурай: колекція Lake Studio весна-літо 2020

Український бренд Lake Studio продовжує досліджувати Азію у своїх колекціях. І якщо минулого сезону мовою моди вони демонстрували точку дотику Заходу і Сходу через епоху Шовкового Шляху, то зараз творці бренду відштовхувалися від робіт китайського художника Чжана Дачаня.

Чжан Дачань надихався природою, її різноманітністю і красою, що близька естетиці Lake Studio. Дизайнерки марки Анастасія Рябоконь і Олеся Кононова розповідають, що Дачань володів особливим м'яким розчерком пензля, тонко відчував колір і вмів гратися з пів тонами навіть у ніжній пастельній гамі відтінків, розтягуючи їх по всій картині.

Реклама

Такі ж "розтяжки" кольору можна помітити і в самій колекції – в основному дизайнерки використовують світлу палітру, але й не бояться додавати різких барв. Наприклад, золоту, фіолетову і червону. Не забувають у Lake Studio і про фірмові принти. Головний – квітка ашоки, поширений в азіатських країнах, що сусідить із зображеннями драконів і воїнів-самураїв.

Останні, до речі, ще одна точка відліку в колекції. У Lake Studio люблять гратися з контрастами, а образ сміливої дівчини-самурая відмінно працює в дуеті з м'якістю робіт Дачаня. "Вона одночасно жіночна, тремтлива, але в той же час войовнича, володіє фехтуванням і рукопашним боєм, вирізняється особливою сміливістю духу", – розповідають у Lake Studio.

Особливо варто згадати про місце проведення показу – будівлю річкового порту, розміщену на Поштовій площі. Нещодавно відкрита для відвідувань, вона стала місцем тяжіння творчих особистостей, а збережені на її стінах мозаїки вже давно облетіли всі соціальні мережі і, можливо, зможуть увійти в історію, як і ті самі гравюри Чжана Дачаня.

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.