До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Друга шкіра: нова колекція Valentino весна-літо 2023

У березні минулого року П’єрпаоло Піччолі представив колекцію Valentino, яка містила 48 образів, присвячених відтінку фуксії, і гості на його новий показ весна-літо 2023 прийшли вдягнені відповідно. Хоч куди б дивилися, цей колір цілковито панував як серед клієнтів, так і серед знаменитостей. Отже, всі в залі сиділи в очікуванні, що цього разу представить дизайнер. А він вирішив відмовитися від торішнього яскравого неонового відтінку Valentino Pink PP та представив серію бездоганних чорних вечірніх образів.

Valentino

Замість яскраво-рожевих суконь з вирізами Піччолі показав елегантні поєднання чорних штанів і плащів, що оголюють живіт, або накидки блідо-бежевого кольору з логотипом V. Насправді логоманія зайняла одну з провідних позицій у колекції бренду. Ми бачили нову монограму Toile Iconographe на боді, рукавичках, широких сукнях-сорочках, панчохах та широких спідницях кльош. Логотип навіть був нанесений на обличчя моделей завдяки майстерності Пет Макграт.

Реклама
Valentino
Valentino
Valentino

Але це був лише початок. Піччолі зосередив свою колекцію здебільшого на ідеально скроєних сукнях — коротких і довгих, деякі з яких були прикрашені розрізами на талії (джерелом натхнення стали полотна художника Лучіо Фонтану). Також дизайнер представив серію андрогінних брючних костюмів у незліченних відтінках шкіри — від слонової кістки й бежевого до темно-коричневого. Піччолі хотів показати красу кожного відтінку шкіри і йому це вдалося.

Valentino
Valentino
Valentino

До того ж у новій колекції дизайнер розробив образи з використанням еластичної спідньої білизни, зокрема й для великих об’ємів, забезпечуючи достатню гнучкість чи податливість, щоб відповідати різним формам тіла. Піччолі переосмислив бюстьє з кутюрних колекцій як своєрідну коригувальну білизну, яку можна носити як саму по собі, так і як базовий шар для всього — від плісованих суконь-накидок до блискучих коктейльних суконь. Ну й звісно, не обійшлося без яскравих кольорів. Так, у процесі демонстрації колекції Піччоллі почав додавати яскраві відтінки як контраст — синій електрик, кислотно-зелений, смарагдово-зелений, — що сяяли на блискучих сукнях із сотнями леліток.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.