До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про нову колекцію Dior Cruise 2023

Минулої ночі понад 800 гостей, серед яких були амбасадори, клієнти, знаменитості та журналісти, зібралися в Мумбаї, щоб подивитися нову круїзну колекцію Dior до осіннього сезону 2023 року. Креативний директор Марія Грація К’юрі вибрала сезон Pre-Fall, щоб відзначити майстерність індійських ремісників у галузі вишивки, прикрас та текстилю. Ми зібрали 5 фактів, які потрібно знати про шоу Dior Cruise 2023.

Dior Cruise 2023
Dior Cruise 2023

Реклама

Шоу відбулося біля монумента "Брама Індії" в Мумбаї

Відносини між Індією та Dior сягають часів засновника паризького Дому, який у 1955 році розробив асиметричну сукню Soirée de Lahore, натхнену сарі і прикрашену металевою ниткою та діамантовими кристалами. Наступні креативні директори бренду також були захоплені цією країною. Марк Боан влаштував модні покази Dior у Мумбаї та Делі в квітні 1962 року (де моделі виходили з літака Air India у кутюрному одязі та квіткових гірляндах), а Джанфранко Ферре, який подорожував з Мілана до Індії на початку 1970-х, відобразив яскраві коштовні тони і прикраси Індії в колекції Indian Passion 1996 року. Тепер Марія Грація К’юрі представила колекцію просто неба біля історичної "Брами Індії", церемоніальної аркової пам'ятки, побудованої на початку XX століття в стилі гуджаратської архітектури XVI століття. Подіум був вистелений килимами з яскравих квітів і мав власну мініатюрну арку, фасад якої був повністю вкритий ручною роботою Чанак’я, індійських експертів з вишивки, які зберігають майстерність і старовинні техніки на найвищому рівні.

Dior x Chanakya School of Craft

Колекція відзначає співпрацю Dior із Chanakya School of Craft, некомерційною організацією в місті Бікулла, заснованою Монікою Шах і Карішмою Свалі в 2016 році, де понад 700 жінок навчаються за програмою вишивання, яка включає понад 100 видів швів. Вона є частиною вишивального дому Chanakya Atelier, з яким К’юрі вперше почала працювати два десятиліття тому. Під час своєї творчої роботи в Dior дизайнерка співпрацювала зі школою ремесел Чанак’я над створенням захопливого прет-а-порте та текстильного мистецтва для кількох останніх кутюрних показів у колаборації з художниками Джуді Чикаго, Євою Джоспін, Олесею Трофименко, Мікалін Томас та індійськими художниками Мадхві та Ману Парех. Перед шоу гості оглянули майстерні школи ремесел Чанак’я, де учні та реміcниці демонстрували свою майстерність у в’язанні гачком, роботі по металу, бісероплетінні, розпису та вишивці.

Колекція прославляє індійські традиції шиття

Подумайте про колекцію як про детальну мапу, що відтворює та відстежує мистецькі традиції та візуальні ландшафти Індії. Ми бачили багато розслаблених денних та вечірніх образів, які також демонстрували в першому ряду індійські знаменитості: сорочки з коміром-стійкою Nehru та жакети Bar, асиметричні сукні та тонкі накидки в стилі сарі, розкішні вечірні піджаки з шовку в тон дорогоцінних каменів, виткані майстрами сарі Тамілнаду, і спідниці-олівці, оповиті щільними лелітками, бісером і зардозі ( вишивкою металевими нитками). "Ідея полягала в тому, щоб працювати в чистому стилі", — пояснила К’юрі за лаштунками. Тканина Dior Toile de Jouy була переосмислена з тропічним індійським пейзажем, разючим рожевим — десь між фуксією та знаменитим індійським рожевим рані, а павичі та квіткові принти нагадували плакати Боллівуду.

Зіркові гості

У першому ряду на показі Dior сиділо безліч світових знаменитостей: від Сонам Капур до Наомі Акі, від Джессі Баклі до зірки обкладинки британського Vogue та іменинниці Сімони Ешлі, від Кари Делевінь до Чарітри Чандран, від Мейсі Вільямс до Летиції Касти. Але енергія гостей А-списку не обмежиться показом Dior. Цими вихідними також відкриється галерея Культурного центру Ніти Мукеша Амбані, довгоочікуваної пам’ятки культури, яку фінансує родина мільярдера Амбані.

Кара Делевінь
Кара Делевінь

Перли

Як і Джайпур, Мумбаї має довгу історію, пов’язану з виготовленням ювелірних виробів і торгівлею діамантами. Але на подіумі в індійському місті К’юрі пропагувала використання ниток перлів, які можна носити як чокери, чи то з повсякденним білим жилетом, чи з плетеною шовковою сорочкою.

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.