До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Парижі: Comme des Garçons, Giambattista Valli, Stella McCartney весна-літо 2020

Екскурс в історію Comme des Garçons, квітковий сад Giambattista Valli і екологічна колекція Stella McCartney – розповідаємо, що дизайнери представили на Тижні моди в Парижі.

Comme des Garçons

Оперна велич, екстравагантність от-кутюр, кольори і вишивки – все це можна знайти в колекції Comme des Garçons весна-літо 2020. Багаті історичні парчі, тривимірні квіти, блискучі жакарди і м'які пишні спідниці – всі речі в лінії присвячені ескапізму, максималізму, вшануванню таємних навичок людської руки.

Реклама
Comme des Garçons весна-літо 2020
Comme des Garçons весна-літо 2020

Цього року креативна директорка Comme des Garçons Рей Кавакубо співпрацює з Віденською державною оперою. Вона створює костюми для нової постановки "Орландо" – роману Вірджинії Вульф 1928 року про гендерну ідентичність і зміни людини протягом століть. Кавакубо – авангардистка з енциклопедичними знаннями історії моди, яка давно вписує минулі століття в свої колекції. Під впливом співпраці Кавакубо представила одяг родом з XVIII і XIX століть: яскравих відтінків, з парчі з квітковим малюнком. Простіший і менш претензійний вигляд мали силуети в чорному і білому забарвленнях. Вони нібито транслювали меседж Кавакубо про необхідність залишатися врівноваженим у сучасному їдкому світі.

Comme des Garçons весна-літо 2020

Переглянути всю колекцію Comme des Garçons весна-літо 2020.

Giambattista Valli

У новому сезоні Джамбаттиста Валлі об'єднав дві свої головні життєві пристрасті: жінок і квіти. Крім того, що вздовж подіуму в Музеї декоративного мистецтва, де Валлі представив свою нову колекцію, виставили чудові букети польових квітів, так ще і свіжозрізані орхідеї прикрашали обличчя моделей, обрамляли їхні очі м'якими різнобарвними пелюстками.

Giambattista Valli весна-літо 2020
Giambattista Valli весна-літо 2020

Квіткові мотиви представили в кількох варіантах: у принтах, відтінках, вишивках і аплікаціях. Щоб додати гламуру, Валлі доповнив образи панамами з мережива. Більшість речей мають ніжний, легкий і часом навіть невагомий вигляд. Більш структуровані сукні, за словами дизайнера, навіяні гратками – непомітними героями саду, які підтримують квіти.

Giambattista Valli весна-літо 2020

Переглянути всю колекцію Giambattista Valli весна-літо 2020.

Stella McCartney

Зараз високу моду охоплює екзистенціальна криза, викликана розмовами про екологічну катастрофу. Вже через 10 років, а може і менше, галузь працюватиме зовсім по-іншому. Але поки Стелла Маккартні найактивніше звертає увагу людей на цю проблему. За офіційною інформацією, колекція Stella McCartney весна-літо 2020 є її найстійкішою лінією: більше 75% матеріалів – екологічно чисті.

Stella McCartney весна-літо 2020
Stella McCartney весна-літо 2020

Всі силуети в колекції розслаблені і чуттєві – фірмовий фемінний підпис лейблу. За словами дизайнерки, вона надихалася "усіма несамовитими жінками минулого, сьогодення і майбутнього, які не бояться зробити світ своїм". Стелла створює одяг для вільних духом, диких і тих, хто любить ризик. Яким би серйозним не був екологічний меседж Маккартні, естетика дизайнерки завжди була спрямована на оптимізм.

Stella McCartney весна-літо 2020

Переглянути всю колекцію Stella McCartney весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.