До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тріумф дизайнера: колекція Louis Vuitton Resort 2022

Це друга курортна колекція Ніколя Жеск’єра для Louis Vuitton без виїзного шоу. Рік тому, у перші місяці пандемії, він зробив студійне знімання, а цього разу зняв короткометражний фільм в Axe Majeur — парку скульптур за межами Парижа, що його створив покійний ізраїльський художник-еколог Дані Караван. Звісно, місце конкурує з попередніми локаціями проведення шоу Louis Vuitton і за масштабом, і величчю, і відстанню від штаб-квартири Дому.

Louis Vuitton Resort 2022Louis Vuitton Resort 2022
Louis Vuitton Resort 2022Louis Vuitton Resort 2022

Ті, хто бував у парку, кажуть, що в ньому кожен почувається поза часом. Відвідувачі ніби опиняються в якомусь невизначеному майбутньому або в якомусь минулому утопічному баченні майбутнього. Той, хто знайомий з роботами Жеск’єра, знає, що цей опис перегукується з його багаторічною цікавістю до наукової фантастики й космосу, а також із модою, що прагне до колапсу часу, яку він створив у Louis Vuitton. Монументальні умови, безумовно, відповідають колекції, почасти навіяній зароджуваною можливістю космічного туризму.

Реклама
Louis Vuitton Resort 2022Louis Vuitton Resort 2022
Louis Vuitton Resort 2022Louis Vuitton Resort 2022

Фактично, Жеск’єр сказав, що перспектива громадських космічних подорожей надихнула на анахронічні принти колекції із зображенням ескалатора, баскетбольного майданчика й придорожнього мотелю серед інопланетних пейзажів. У колекції також з’являються парашутні складки на мінісукнях, м’які стьобані штани, як у скафандрів, і відсилання до культового вінілу французького дизайнера Андре Куррежа — його дизайни космічної ери 1960-х через пів століття все ще сприймаються як футуристичні.

Louis Vuitton Resort 2022Louis Vuitton Resort 2022
Louis Vuitton Resort 2022Louis Vuitton Resort 2022

Жеск’єр однаковою мірою схвильований перспективою відродження життя тут, на твердій землі, і цікавістю до гарного вбрання, яка, імовірно, з’явиться після пандемії. "Це дуже оптимістична й радісна колекція, — сказав він. — Це тріумф". Настрій дизайнера знайшов втілення в геральдичному крої, топах і спідницях у „пір’ї", і коктейльній сукні, блискучій, як дискотечна куля, — одязі рівня високої моди. Група шовкових блуз з накидками на спині, що додавали м’якості структурі спідниць-олівців і штанів з високою талією, ідеально вписується в естетику повсякденного шику.

Louis Vuitton Resort 2022Louis Vuitton Resort 2022

У міру того, як модний бізнес знову набирає обертів, Жеск’єр зазначив, що дотримуватиметься більш усвідомленого підходу, який використовував під час віддаленої роботи в період боротьби з пандемією: "Я сподіваюся, що в такий спосіб галузь стане свідомішою". Але космічні подорожі — це те, про що постійно мріє дизайнер. "Є багато проєктів, які хочуть вивести нас на край атмосфери, — сказав він, усміхаючись. — Це було б чудово".

Переглянути всю колекцію Louis Vuitton Resort 2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.