До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Litkovskaya покаже нову колекцію в Парижі

Український бренд Litkovskaya колекцію сезону весна-літо 2018 покаже на Тижні моди в Парижі. Марка вирішила пропустити сезон в Києві – нову роботу Лілі Літковської побачать тільки журналісти на закритій презентації 6 вересня.

Ліля Літковська

"Коли я отримала лист від Chambre du Mode з підтвердженням нашої участі, відразу ж зібрала всю команду і оголосила, що відтепер ми – повноправні учасники Паризького тижня моди. Всі затамували подих. Здавалося, час ненадовго завмер. Ми давно цього хотіли і робили все, щоб прийти до офіційної участі в Paris Fashion Week. І ось це здійснилося", – розповідає Ліля Літковська. В цьому сезоні колекція Litkovskaya буде представлена у форматі презентації.

Реклама
Капсульна колекція LL Urban

Про нову колекції дизайнер розповідає мало, тільки інтригує, що вона буде досить несподіваною: "У ній буде багато кольору і яскравих емоцій". Серед джерел натхнення Літковської значаться англійські прерафаеліти і творчість Девіда Лінча.

<b>LitkovskayaEskiz</b>

Бренд Litkovskaya заснований в 2006 році і за 11 років Ліля Літковська встигла тричі стати переможницею в номінації "Кращий дизайнер жіночого одягу" премії Best Fashion Awards. Довгий час свої колекції дизайнер показувала в рамках Ukrainian Fashion Week, а останні три сезони брала участь в Mercedes-Benz Kiev Fashion Days. У кожній новій колекції Літковська робить ставку на дуальність і грає на контрасті протилежностей – жіночого і чоловічого, спорту та сучасного мистецтва, військового костюму та нарядів епохи Марії-Антуанетти. Крім сезонних, бренд випускає капсульні міські колекції під назвою LL Urban.

Litkovskaya весна-літо 2017

Голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська розповідає: "Про Літковську всі говорять з придихом. Круто – це епітет, який я чую на показах Litkovskaya, від найбільш неромантичних. Її історія – історія величезної "нової хвилі" українських дизайнерів. Покоління затребуваного, справедливо обласканого увагою, що грає в моді за світовими правилами, талановитого і такого, що прагне отримати дивіденди від свого таланту. Лутковська з'явилася на Ukrainian Fashion Week в 2007-му. В один рік з Оленою Буреніної та Артемом Климчуком. За рік до цього з'явилися Світлана Бевза та LUVI.

Litkovskaya осінь-зима 2017/2018

Мене познайомили з Лілею зі словами "Я вам покажу талановитого молодого дизайнера, а такі слова завжди викликають настороженість". Зараз все звучить так, як у продуманій голлівудській pr-казці, але це було насправді. І ось UFW, проект Fresh Fashion, все в стилі "рання Літковська". Спочатку на подіумі з'явився сміттєвий бак. Потім я виділила волонтерів збирати в парку сміття і листя. Потім меткі Quest Pistols перевернули цей бак під час показу ... і я в першому ряду. Все було цікаво, емоційно, яскраво ... як і належить молодому, котрий пробиває собі дорогу, художнику. Якби не брюки. Гірчичного кольору, з чудової вовни, прекрасно скроєні, ідеально сидять, з такою обробкою кишені, як ніби вона – на брюках костюма Sevile Row. І все стало ясно. Перед нами дизайнер, який створює цілісні колекції, колекції-історії, наповнені ефектними моделями і трепетним ставленням до якості... Ліля Літковська – тричі "Кращий дизайнер країни" (Премія Best Fashion Awards). І з огляду на останні колекції – претендент на цей титул в світовому масштабі".

Читайте також:

Міська уніформа: нова колекція Litkovskaya

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.