До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 цікавих фактів про бренд Emilio Pucci

Emilio Pucci – один з найбільш відомих італійських брендів, при згадці якого у пам'яті миттєво спливають барвисті принти і облягаючі комбінезони. Напередодні старту літнього сезону Vogue.ua згадує 10 цікавих фактів про нього.

Верушка в Emilio Pucci для Vogue US, 1969

1. Історія бренду Emilio Pucci почалася в середині ХХ століття з випадкового кадру. Його майбутній засновник, а тоді ще колишній льотчик і професійний лижник Емілі Пуччі, відпочивав на курорті в Швейцарії і був одягнений у комбінезон власного авторства. Його лижний костюм з еластичної тканини привернув увагу американського модного фотографа Тоні Фрайзела, і через деякий час, фото Пуччі з'явилось на сторінках журналу Harper's Bazaar. Інтерес до його одягу виник моментально, і майбутній дизайнер не розгубився та випустив колекцію лижних костюмів. Це був 1947 рік.

Реклама
Колекція лижних костюмів Emilio Pucci

2. Перші свої роботи Еміліо Пуччі скромно підписував лише своїм ім'ям – Emilio. Справа в тому, що він походив з родини італійських аристократів, які навіть правили Флоренцією, і тим самим не хотів образити їх.

Еміліо Пуччі у сімейному замку XV століття у Флоренції, що згодом став штаб-квартирою бренду

3. Незважаючи на те, що бренд спочатку асоціювався зі стильним гірськолижним одягом, перший бутік Еміліо Пуччі відкрив на сонячному острові Капрі, а своїми головними джерелами натхнення нерідко називав небо і море. До речі, саме Пуччі придумав укорочені брюки нижче коліна і назвав їх капрями.

Зйомка Emilio Pucci на острові Капрі, 1960-і

4. Кажуть, що з'явилися знамениті візерунки Emilio Pucci завдяки військовому минулому дизайнера. Під час служби льотчиком в італійській армії, він завжди надихався красою, що відкривається з висоти польоту, а саме, безліччю островів, оточених водною гладдю, на тлі якої вони і мали вигляд, схожий до майбутніх принтів, у формі "плям". Сам же дизайнер частіше розповідав, що його надихає все навколо – від сицилійської мозаїки і геральдичних символів до африканських мотивів і балійського батіка.

Еміліо Пуччі під час роботи

5. Одним з перших Еміліо Пуччі почав використовувати еластичний стрейч в своїх колекціях – для кінця 1950-х це було справжньою революцією.

6. Еміліо Пуччі – автор не лише "плямистого" принта і капрів, а й знову популярних сьогодні брюк-палаццо.

Emilio Pucci Resort 2018

7. Ще одне досягнення дизайнера пов'язане з космосом – астронавти, які вперше вирушили на Місяць, були одягнені саме в костюми Emilio Pucci.

8. Після того, як Еміліо Пуччі помер 1992 року, управлінням бренду зайнялася його дочка Ладомія Пуччі. З того часу біля керма модного Будинку змінилося чимало дизайнерів. У різний час колекції для Emilio Pucci розробляли Крістіан Лакруа, Меттью Вільямсон, Пітер Дундас і Массімо Джорджетті, кожен з яких з трепетом і повагою ставився до ДНК довіреного йому бренду.

9. Emilio Pucci завжди любили дівчата, яких любив весь світ. Легендарна топ-модель Верушка, Жаклін Кеннеді, Мерилін Монро і Софі Лорен – це лише неповний список прихильниць стилю Еміліо Пуччі. Сьогодні бренд із задоволенням носять Наомі Кемпбелл, Дженніфер Еністон, Анна Делло Руссо і Джулія Робертс.

Мерилін Монро в Emilio Pucci
Анна Делло Руссо в Emilio Pucci

10. Нову весняно-літню колекція Emilio Pucci сміливо можна назвати одою літу та морю. Ладомія Пуччі про неї сказала: "Тут є все, що стане в нагоді нам у відпустці. Абсолютно".

Emilio Pucci весна-літо 2018
Emilio Pucci весна-літо 2018

<b>EmilioPucciFiorSanahunt</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.