До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як сумка-сідло Christian Dior стала вінтажною класикою

Для шанувальниць Сhristian Dior епохи Джона Гальяно сумка-сідло, особливо її нестандартні версії, — ідеальна знахідка, щоб поповнити колекцію вінтажних виробів. Джон Гальяно представив цю сумку на шоу весна-літо 2000 року, і тоді вона відразу ж завоювала серця модниць. Як випливає з назви, форма сумки нагадує кінське сідло із застібкою-клапаном та плечовим ременем. Незабаром після презентації Керрі Бредшоу підтвердила, що цей аксесуар стане новою it-bag. Так, в епізоді серіалу "Секс і місто" вона зібралася на побачення в рожевих джинсах, білій майці та з новою сумкою Сhristian Dior.

Кадр з серіалу "Секс і місто"
Кадр з серіалу "Секс і місто"

Реклама

Продажі залишалися стабільними аж до 2007 року — тоді бренд ухвалив рішення тимчасово припинити виробництво цієї моделі. Однак у 2014 році попит на цю модель знову злетів завдяки Бейонсе, що з’явилася з культовим аксесуаром у Нью-Йорку, а потім її популярність досягла нових висот у 2018 році, коли новий креативний директор бренду Марія Грація К’юрі перевидала сумку в колекції Christian Dior сезону осінь-зима 2018 року. У 2022 році сумка-сідло стала тією самою класикою, яка не втратить своєї цінності згодом.

Saddle Bag
Saddle Bag

"Внутрішнє відродження вінтажних речей Dior підвищило колективне визнання як вінтажних, так і нових сумок Saddle", — говорить Антонія Джонстон, засновниця й генеральна директорка рисейл-платформи Sign of the Times, і повідомляє, що сумки Saddle всіх епох розкуповують як гарячі пиріжки на платформі.

Christian Dior осінь-зима 2018/2019
Christian Dior осінь-зима 2018/2019

Є дизайни, що створені на віки, які легко можна використовувати повторно, наприклад сумка-сідло Chrisrian Dior є однією з таких, що найбільше продаються на рисейл-платформах з початку 2022 року, наприклад на 1stDibs, Vestiaire Collective та Sign of the Times. Ентоні Барзилай Фройнд, редакційний директор ритейлера 1stDibs повідомляє, що за останні 12 місяців пошуки цієї сумки збільшилися на 65 відсотків, що, за його словами, "справді свідчить про великий ринок колекціонерів цього дизайну".

Бейонсе з сумкою Christian Dior Saddle у 2014 році
Бейонсе з сумкою Christian Dior Saddle у 2014 році

На думку Фройнда, "величезне розмаїття ітерацій сумки-сідла, які зроблено з моменту її створення, робить пошук унікального малюнка або кольору привабливішим". "Ми очікуємо, що попит на сумку-сідло збережеться й у 2023 році, оскільки ця модель є символом позачасової елегантності", — каже Антонія Джонстон. Тож якщо у вашій колекції є сумка-сідло, не поспішайте її продавати, адже зараз це класика. А тим дівчатам, які хочуть доповнити свою колекцію вінтажних речей, радимо пошукати Saddle bag на рисейл-платформах — від моделей з канви з монограмою до грайливої ​​вишивки. Ось деякі з них.

<b>Найкрасивіші сумки Christian Dior Saddle, які зараз можна придбати</b>

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.