До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як носити червоні колготки та не почуватися Блер Волдорф

Як не дивно, на вибір одягу багатьох підлітків впливають серіали та фільми. А в середині нульових, протягом п'яти років найпопулярнішим серіалом був "Пліткарка". Й більшість з нас, хто ріс на цьому шоу згадають, як намагалися імплементувати у свій стиль бодай якісь елементи вбрань багатих заможних з Верхнього Іст-Сайду.

Блейк Лайвлі та Лейтон Містер в серіалі
Блейк Лайвлі та Лейтон Містер в серіалі "Пліткарка"

Реклама

У першому сезоні "Пліткарки" Блер Волдорф одягла пару колготок томатного кольору у своєму фірмовому преппі-стилі: зі смугастим блейзером поверх кардигана та сорочки з краваткою, мініспідницею та балетками. Вмить, ці яскраві колготки тали всюдисущими. Однак, героїня Лейтон Містер не була першою, хто популяризував цей предмет одягу. Червоні колготки вперше набули популярності ще наприкінці 1960-х, зокрема завдяки Лайзі Мінеллі, яка одягла їх під час одного зі своїх виступів.

Лайза Мінеллі
Лайза Мінеллі

Принцеса Діана також була прихильницею червоних колготок й зʼявлялася у сміливих монохромних образах у 1980-х і 1990-х роках за різних нагод: від офіційних заручин із принцом Чарльзом до концерту Пола Маккартні. А в 1991 році Лінда Євангеліста вийшла на подіум Jean Paul Gaultier у червоній сукні, колготках і туфлях в тон.

Невдовзі після того, як Блер Волдорф з'явилася у своїх червоних колготках на сходинки Met, світу знову звернув на них увагу. Незабаром вони повернулися на подіуми: Готьє та Вів’єн Вествуд представив їх в колекції осінь-зима 2012/2013.

З відродженням стилю Indie Sleaze за останні кілька років червоні панчохи повернулися остаточно. У сезоні осінь-зима 2023/2024 Gucci та Miu Miu були одними з провідних брендів, які використали цей аксесуар. З того часу він з’являється направо і наліво, серед інфлюенсерів, представників індустрії моди та знаменитостей.

Gucci осінь-зима 2023/2024
Gucci осінь-зима 2023/2024

Коли справа дійшла до стилю моїх червоних колготок Calzedonia, я з усіх сил намагалася створити вбрання, яке не зробило б мене схожою на Блер Уолдорф, чи прес-секретаря Campbell’s Tomato Soup, чи дорослу Елоїзу, яка заблукала з Plaza. У мене точно був один із тих ранків, коли у тебе на ліжку більше одягу, ніж у шафі. Я думала вибрати повністю чорне вбрання, але вважала, що аудиторія Vogue заслуговує на більше. Зрештою, я зупинилася на чорній плісированій мініспідниці від Mango та вінтажній білій сорочці з рукавами в формі летючої миші та чорною стрічкою. Щодо свого взуття я вибрала червоні Repettos, тому що вони підходять до кольору колготок і роблять мої ноги трохи довшими. Мої колеги підтвердили, що я прийняла правильне рішення.

Miu Miu осінь-зима 2023/2024
Miu Miu осінь-зима 2023/2024

Проте я не знаю, як часто я буду повторювати цей образ, не лише тому, що погода швидко стає прохолоднішою, але й тому, що я все ще відчуваю наче застряла у 2012 році. Я ніколи не носила форму, коли навчалася в школі, але з моїм нинішнім гардеробом червоні колготки більше схожі на косплей, ніж на мій справжній особистий стиль. Говорячи словами "Пліткарки", я відчувала себе не Блер Волдорф, а маленькою Дженні Хамфрі.

За матеріалом vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.