До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Відео: як створюються туфлі J’adior Dior

"Бант зі стрічки завжди був одним з найпопулярніших жіночих аксесуарів. Він прикрашає собою майже всі предмети жіночого гардеробу", – писав Крістіан Діор у своєму "Маленькому слвонику моди". Туфлі J’adior, представлені на першому показі Dior Марії Грації К'юрі, прикрашені стрічкою з вишивкою, що вимагає особливої роботи.

J’adior – це туфлі з чорної шкіри теля на підборах заввишки 6,5 сантиметрів. Каблук здобув назву "pied-de-chèvre" ("козяча ніжка") і повторює обриси каблука, створеного для показу Haute Couture осінь-зима 1962. Завдяки дещо зігнутій формі він надає ході особливої легкості й невимушеності.

Реклама

Для однієї пари туфель необхідно викроїти зі шкіри тридцять дві деталі і доєднати до них зміцнюючі елементи. Опорою для каблука слугує внутрішній металевий стрижень, а утримують його декілька додаткових цвяхів. Так забезпечується міцність і стійкість. Після виготовлення туфлі J’adior проходять суворий контроль якості: перевіряється шкіра, шви, жорсткі деталі; туфлі протирають, очищають і надають глянцю.

Читайте також:

Streetstyle: Тиждень моди в Нью-Йорку. Взуття та аксесуари

Главные тренды сезона: Мерцание

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.