До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Нью-Йорку презентували прикраси, присвячені культурі кримських татар

6 червня пройшла презентація дебютної колекції прикрас бренду Courabié у Нью-Йорку. Називається вона Örnek і присвячена культурі кримських татар, а саме традиційному орнаменту та жіночій дружбі.

Реклама

Орнамент Örnek належить до культурної спадщини UNESCO. Кожен елемент колекції має своє значення: мигдаль — знак юної дівчини, троянда — жінки у розквіті сил, колючку вишивали як оберіг, а гранат — як побажання добробуту та фертильності. З глечиками жінки ходили за водою, і це було своєрідне жіноче коло, де вони могли обмінятись новинами, досвідом, спитати пораду або просто потеревенити. Серед експонатів також привертає увагу підвісок у вигляді дівчини, вдягненої у традиційний костюм.

Прикраси, виконані зі срібла та срібла з позолотою, розміщено на оксамитових подушечках, кольору моря, та у мушлях з морською сіллю — як нагадування про рідне місто дизайнерки та засновниці бренду Едіє Карімової — Кєзлєв (Євпаторія). Всі прикраси Courabié виготовляються в Україні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.