До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Втекла з палацу: які коштовності забере з собою Меган Маркл

Найгучніше розлучення року має не зовсім звичний вигляд. 2020 року британську королівську родину вирішили покинути принц Гаррі і його дружина Меган Маркл.

Заручини принца Гаррі і Меган Маркл

Найімовірніше, що істинних причин такого гучного розриву в найближчі роки ми не дізнаємося, а ось про позбавлення титулів, утримання та інших королівських благ вже відомо. Як і те, що Меган навряд чи вдасться тепер користуватися коштовностями Британської Корони. Це зовсім не той випадок, коли арабська дружина на виході з родини може забрати рівно стільки прикрас, скільки одягнено на ній в момент розриву. За неофіційними даними ювелірна колекція Меган становить 91 предмет і включає: 7 намист, 23 браслети, 26 перснів і 35 пар сережок. До слова, колекція Кейт Міддлтон чисельно скромніша – вона налічує близько 60 предметів, але туди входять цінніші коштовності. Наприклад, легендарний перстень Діани з сапфіром за 300 000 фунтів стерлінгів, а також весільний подарунок "Саудівська сюїта" від наслідного принца Фахда. Прикраси Меган – скромніші. Герцогиня Сассекська за час свого недовгого перебування в королівській родині воліла більш стримані прикраси з діамантами, наприклад, часто одягала речі канадського бренду Birks і етичні персні Pippa Small.

Реклама
Меган Маркл у перснях Pippa Small

До речі, експерти вже порахували, що на ювелірний гардероб за цей час Меган витратила близько 600 000 доларів. Якщо все це було куплено за власний рахунок, то і до їхньої господині питань не буде. А ось доля речей, отриманих у подарунок, поки не відома. Під питанням, зокрема, перстень з аквамарином, який раніше належав принцесі Діані, його Меган одягала на вечірній весільний прийом. Прикраса стала весільним подарунком принца Гаррі. Під приціл вона потрапила, бо пресі невідомо, хто її подарував. За спостереженнями, коштовність з'явилася у принцеси Діани вже після розлучення з принцом Чарльзом. Сам перстень оцінюють у 75 000 фунтів стерлінгів, для весільної вечірки Меган тоді доповнила його сережками Cartier.

Меган Маркл (у персні з аквамарином) і принц Гаррі

Поки з герцогинею залишаться такі прикраси: її обручка, яку за віковою традицією для членів королівської британської сім'ї роблять з валійського золота, і перстень, що подарував їй на заручини принц Гаррі. До речі, після народження сина Арчі герцог Сассекський допрацював перстень і тепер по сусідству з великим діамантом з Ботсвани і діамантами, які раніше належали принцесі Діані, розміщена діамантова "доріжка".

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл. Обручка з валійського золота і браслет Cartier

Третій перстень на безіменному пальці Меган – це відносно нова "доріжка" з діамантів, так званий "перстень вічності", який також з'явився у неї після річниці весілля і народження Арчі. На замовлення принца Гаррі його зробили в Lorraine Schwartz.

Крім цих цінних подарунків принц Гаррі зробив кілька знакових презентів і ось їхня доля залишається під питанням. Відомо, що прикраси принцеси Діани свого часу були розділені між принцами. Так, наприклад, саме сапфірову каблучку принцеси Уельської отримала Кейт Міддлтон на заручини. Свого часу дарувати подарунки дочекався і Гаррі. Від молодшого принца з колекції його матері до Меган перейшли: золотий браслет з темно-синіми каменями (вона одягала браслет на запуск своєї колекції одягу Smart Works у Лондоні, а також майже не знімала під час королівського туру Австралією, Новою Зеландією, Фіджі і Тонґою, також Меган вдягнула браслет на прем'єру Cirque du Soleil), сережки-метелики (їх герцогиня часто одягала під час туру Австралією, Новою Зеландією, Фіджі і Тонґою).

Сукня Karen Gee, тренч TBC, сережки у вигляді метеликів і браслет з колекції принцеси Діани

Ще один подарунок Гаррі – це браслет на хрещення. Напередодні весілля Меган Маркл перейшла в англіканську церкву. Щоб відсвяткувати духовний ритуал, Гаррі подарував діамантовий браслет ювелірної біржі Rosée du Matin.

Королева Єлизавета ІІ і герцогиня Сассекська в Чеширі

Під час не дуже тривалого перебування в британській королівській сім'ї були подарунки і від інших її членів. Так, наприклад, Єлизавета ІІ подарувала новоспеченій герцогині сережки з діамантами і перлинами на честь їхньої першої спільної подорожі – тоді нові родички вирушили на королівському потязі в Чешир, щоб відкрити міст, відвідати театр і пообідати в міській раді. Принц Чарльз на честь весілля молодшого сина подарував невістці алмазний браслет Cartier. Його герцогиня одягала на весілля, а також у перший день свого туру по Фіджі.

Вже в березні 2019 року подейкували, що королева заборонила Меган Маркл носити прикраси з королівської колекції, включно з тими, що належали принцесі Діані. Проте ці чутки так і залишилися чутками помилковими, так як у Vanity Fair написали, що королівське джерело їм повідомило: "Герцогиня носила прикраси з королівської колекції раніше, то чому не робити цього тепер?".

Меган Маркл у тіарі Марії Текської

Однак, все це було до того, як герцоги Сассекські вирішили зібрати речі, скласти повноваження і полетіти за океан до Канади. Після відомих подій деякі "жовті" видання писали, що як помсту за самовільну поведінку у герцогині відберуть всі брендові сумки і вбрання, куплені за час перебування в сім'ї. Чи правда це, час покаже, а от щодо прикрас Британської Корони хвилюватися не слід. Туманний Альбіон вони не покинуть, не дарма колекція довгі роки різними шляхами потрапляла під дах Тауера. До таких прикрас насамперед належить тіара королеви Марії, яку Меган Маркл одягнула на церемонію одруження з принцом Гаррі 19 травня 2018 року. Тіару з платини, прикрашену діамантами, створили 1932 року, а потім доповнили знімною центральною брошкою з десятьма діамантами, датовану 1893 роком. Цю тіару, яка також має гнучку стрічку, подарувала королеві Єлизаветі II королева Марія 1953 року. Чи користуватиметься іншими прикрасами герцогиня-втікачка, дізнаємося зовсім скоро.

Текст: Анастасія Яворська

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.