До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найдорожчі сумки аукціону Christie's

В мае этого года на аукціоні Christie's в Гонконзі була продана найдорожча сумка в історії. Нею стала легендарна Birkin від Hermès, але зроблена зі шкіри білого крокодила і декорована 10,23 каратами діамантів. Тоді торги зупинилися на відмітці в 380 тисяч доларів. 12 грудня на наступному аукціоні Christie's в Парижі можна буде придбати подібну сумку, але без коштовного каміння. Естейтмент складе £ 53 763-71 684.

Також одним з найцінніших лотів вважається рідкісна сумка Hermès Kelly, яка колись належала Елізабет Тейлор. Крім походження, сумку також відрізняє її розмір. Це Hermès Kelly 20, незвичайний, проміжний розмір, який в Hermès не виробляють уже понад 15 років.

Реклама

Голова відділу сумок і аксесуарів Christie's Метью Рубінгер каже: "Зрозуміло, що колекціонери Kelly будуть завжди, а за сумку Ліз Тейлор вже точно будуть битися. Тому що, навіть якщо у вас є доступ до всіх магазинів Hermès в світі, подібне вони просто вже не зроблять".

Другими ценными объектами для Christie's являются сумки Chanel. По словам Рубингера, интерес к этим аксессуарам только растет. В Chanel же в свою очередь планируют специально выпускать сумки с единственном экземпляре или же очень ограниченным тиражом для подиума и именно эти экземпляры будут особенно интересны коллекционерам.

Голова відділу сумок і аксесуарів Christie's очікує, що сумка Chanel Matryoshka з колекції осінь-зима 2012 року Paris-Bombay Metier d'art стартуватиме з позначки в 3548 фунтів стерлінгів. "Сумки, створені спеціально для подіуму, є супер-колекційними. Колекціонери запитують про них весь час".

Також на аукціоні будуть представлені сумки Judith Leiber і Katherine Baumann, прикрашені кристалами. Сумки Judith Leiber відносяться до вісімдесятих і дев'яностих років, що є важливим часовим проміжком для колекціонерів, тому що сама Джудіт Лейбер перестала створювати свої творіння в 1999 році, коли продала компанію. Бауман менш відомий ніж Лейбер, але її дотепні сумки – кришталева банка Кока-коли, Campbell's soup і пляшка шампанського Perrier Jouet (естейтмент для всіх трьох – £ 1,344-2,240) були зроблені в такій обмеженій кількості, що в підсумку вони стали об'єктами колекціонування.

Ще одна сумка, яку Метью Рубінгер мріє побачити на аукціоні, легендарна Bijoux Kelly, зроблена в відділі ювелірних виробів Hermès і має статус вечірнього аксесуара. "Це міні-Келлі, але все зроблено в золоті, прикрашене діамантами і звичайно, в крокодилячій шкірі. А ручка з золота і діамантів може зніматися за бажанням", – розповідає Рубінгер.

За матеріалами Vogue.co.uk

Читайте також:

Головні прикраси аукціону Sotheby’s Magnificent Jewels and Noble Jewels

Кортить заміж: весільні аксесуари Tilly Thomas Lux

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.