До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найгарніші прикраси, представлені під час кутюрного Тижня моди в Парижі

Минулого тижня в Парижі було багато блиску, який скрасив сіру січневу погоду. Тоді як дизайнери одягу знайомили гостей модної столиці з новинками високої розкоші, ювелірні дома представили творіння, які також втілюють найкраще в артистизмі, творчості та винятковій майстерності. Vogue.ua зібрав найгарніші вироби колекцій високих прикрас.

Dior

Реклама

Віктуар де Кастеллан створює ювелірні прикраси з легкістю, розробляючи вироби, які розповідають історію модної спадщини Dior, залишаючись надзвичайно молодіжними, сучасними та зручними для носіння. Вона повертається до одержимості Крістіана Діора мереживом, продовжуючи його складні візерунки в тонких золотих нитках, крізь які проглядають чуттєві відблиски шкіри. Безліч кольорових дорогоцінних каменів, від рожевих шпінелей до блакитних сапфірів і трав’янисто-зелених цаворитів, доповнюють барвисте, ультражіноче бачення де Кастеллан.

DeBeers

DeBeers продовжують свій шлях до створення унікального дизайну. У Парижі відбулася презентація першої глави Metamorphosis, колекції високих ювелірних виробів 2023 року. Поліровані та грубо огранені діаманти у спокусливій гамі відтінків поєднуються у рядки змішаних металів з білого, жовтого та рожевого золота в різноманітних текстурах. Ефектна манжета чергує ці лінії вниз до плеча, кожна з яких закінчується краплею яскравого титану, яку можна від’єднати та носити як браслет. Намисто Sautoir поєднує їх шарами за допомогою системи затискачів, що означає, що його можна носити трьома різними способами.

Chanel

Робота lespetite-mains, висококваліфікованих швачок, що стоять за кутюрними творіннями Chanel, відзначається в нових грайливих годинниках MademoisellePrivéPiqueAiguilles. Трансформуючи подушечку для голок, яку кравчині носять на зап’ясті, у циферблат годинника, майстри створюють вироби великого розміру, оживляють роботу рук кутюр’є під вигнутим сапфіровим куполом у вигляді крихітних твідових піджаків, камелій на мереживі та візантійських брошок. Шикарність гарантує гамма, яка врівноважує сувору чорну палітру білими діамантами і перлами, а також жовтим золотом.

Chaumet

Ювелірний Дім Chaumet знову і знову підкорює надзвичайною романтичністю прикрас. Відтоді, як Наполеон Бонапарт закохався в Жозефіну, бренд вшановує непереборний магнетизм, який існує між двома закоханими. У своїй новій колекції LiensInséparablesChaumet розглядають кохання з усіма його поворотами. Діаманти та сапфіри переплітаються, створюючи елегантні, зручні для носіння намиста, які ніжно обіймають ключиці.

Cartier

У залах готелю RitzCartier представили третю главу своєї колекції BeautésduMonde, продовжуючи подорож навколо світу в пошуках натхнення. Інтенсивні кольорові контрасти tuttifrutti у деяких виробах поєднуються з такими ж елегантними, але тонкими комбінаціями. Наприклад, один набір, натхненний ардеко, контрастує з яскравими зеленими смарагдами з чорним оніксом і напівпрозорим темно-коричневим сердоліком.

Gucci

Італійський Дім представив додаткові вироби зі своєї колекції HortusDeliciarum. "Сад насолоди" – це свято тваринного та рослинного царства, як це уявляють у вишуканій формі Gucci, з великою кількістю несподіваних кольорових комбінацій. Як і кутюрне шоу Schiaparelli, це ще одна колекція, натхнена біблійними темами. Тут також з’являються леви, але замість штучного хутра вони мають алмазний різновид із яскравими кольоровими дорогоцінними каменями.

Repossi

Естетикою Гаї Репоссі керує її пристрасть до сучасного мистецтва та мінімалізму. Схиляючись до дизайнів свого батька початку 2000-х років, Репоссі також надихнулась редукціоністською роботою Дональда Джадда та Стерлінга Рубі на створення LaLigne, своєї першої тематичної колекції високих ювелірних виробів за три роки. Це миттєво впізнається як її робота, але виводить її на новий, ще суворіший рівень аскетизму, в якому сміливі лінії та паве білого золота контрастують із грушоподібними діамантами.

Chopard

Швейцарський ювелірний бренд запропонував подивитися на те, що може з’явитися на червоній доріжці цьогорічного Каннського кінофестивалю з набором каменів із смарагдовим огранюванням, які повторюють приголомшливе жовте діамантове намисто Джулії Робертс на минулорічній феєрії. Серед інших експонатів було намисто з різьбленого рожевого золота, рожевих сапфірів і діамантів.

Текст: Rachel Garrahan

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.