До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Маленька історія прикрас для волосся

Сучасні прикраси для волосся – це завжди історія з легкими ностальгічними нотками. Коли трава була зеленішою, художниця Фріда Кало носила безліч квітів на своїй геніальній голові, а дівчата з галасливих 1920-х заколювали тільки-но підстрижене у графічне каре волосся спеціальними аксесуарами, які були покриті блискучими каменями. Надихнутися образами у стилі золотої молоді початку ХХ століття можна також з перегляду екранізації роману Френсіса Скотта Фіцджеральда, який 2013 року представив режисер Баз Лурман.

Кадр з фільму "Великий Гетсбі"

Тоді прикраси для головної героїні Керрі Малліган надав американський ювелірний Дім Tiffany & Co. Майстри компанії працювали над ними спільно з дизайнером костюмів Кетрін Мартін. Деякі з творів, використаних у фільмі, були частиною оригінальної колекції 1920-х років з архівів Будинку, а решта – натхненні оригінальною колекцією.

Реклама

<b>заколки фото</b>

Найзнаменитіша модель 1960-х Твіггі любила підкреслювати свою майже хлоп'ячу стрижку скромними шпильками. Такі ж придумали для головної героїні актриси Гвінет Пелтроу, Марго, в фільмі режисера Веса Андерсона "Сімейка Тененбаум". До речі, її образ, незважаючи на минулі з дня прем'єри фільму роки, продовжує залишатися актуальним. Суворе каре, шуба (в сучасній версії найкраще з екохутра), сумка Hermes і лофери Gucci – ідеальне тло для невеликих акуратних шпильок. Vogue.ua вибрав 15 аксесуарів для волосся, без яких цієї зими не обійтися.

<b>заколки нг</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.