До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія однієї речі: сумка Lady Dior

Через десятиліття після її створення в 1995 році сумка Lady Dior є однією з головних моделей французького модного Дому та найпопулярнішим аксесуаром у модній індустрії.

Принцеса Діана у Versace й із сумкою Dior у Ліверпульській лікарні

25 років тому культова сумка з’явилася в руках принцеси Діани в Парижі як символічний подарунок від першої леді Франції. Саме на честь леді Ді аксесуар й отримав свою назву.

Реклама
Принцеса Діана

У наступних виступах принцеса не зраджувала дизайну Dior. Під час офіційного візиту в Ліверпуль у 1995 році вона поєднала сумку з помаранчевим ансамблем Versace, а для Met Gala 1996 року — із синьою сукнею в білизняному стилі.

Колекція Dior осінь-зима 1961/1962 стала джерелом натхнення для стьобання сумки Lady Dior

Сумка Lady Dior — втілення виняткової вишуканості традицій бренду Dior, кожна річ якого ретельно продумана й гармонує зі спадщиною Дому. Металеві підвіски, які звисають з ремінця, — відсилання до талісманів, які так любив мсьє Діор, а її фірмове стьобання — натяк на стільці Наполеона III, на яких сидять гості на показах Dior.

Нині Lady Dior — поєднує в собі функції артоб’єкта й головного об’єкта для креативних колаборацій лейбла. По-перше, їй присвячена виставка Lady Dior As Seen By, а, по-друге, є проєкт Dior Lady Art, який курує креативна директорка бренду Марія Грація К’юрі, у межах якого група художників переосмислює суть французького модного Дому за допомогою редизайну легендарної сумки. У будь-якому вигляді, чи то з принтами, чи то в класичному варіанті, Lady Dior є символом вічної елегантності Dior.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.