До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Guzema Fine Jewelry випускають першу чоловічу колекцію

Валерія Гузема та Тімур Фаткуллін

Ювелірна дизайнерка Валерія Гузема та пілот ТімурФаткуллін створили спільну чоловічу колекцію прикрас ViLevare, натхнену небом, авіацією, підйомною силою та щирими мріями. Над ювелірною капсулою понад два роки працювала команда майстрів-ювелірів та пілотів. Розповідаємо про неї детальніше.

Реклама

"Колекція ViLevare створювалася в найскладніший час для бренду, для нашої команди, для України — і цим все сказано, — розповідає дизайнерка Валерія Гузема, лауреатка премії VogueTalentPrize 2023. — Тому наша колаборація — про силу та сміливі бажання, про взаємодію, а також про поштовх, який допомагає рухатися в правильному напрямку".

У колаборації закладені глибокі сенси підйомної сили. Це фізичне явище, яке відповідає на давнє прагнення людства до подолання сили гравітації. І одночасно постає символом, вкрай необхідним саме сьогодні. Вона про розкриття внутрішнього потенціалу і досягнення нових висот — у час невизначеності та страху. Над ювелірною капсулою понад два роки працювала команда майстрів-ювелірів та пілотів. Майже всі прикраси представлені у сріблі, серед них: жетони на шнурках та ланцюжках, кулони у вигляді профілю крила літака, каблучки та браслети у вигляді того ж профілю, але адаптованого в округлу форму.

"Ця колаборація про чоловіка та жінку, про те, що разом ми спроможні зробити щось красиве"

"Працюючи над колаборацією, ми багато говорили загалом про чоловічі прикраси. Проблема в тому, що в нас навіть немає коректного слова для опису чоловічих прикрас, адже для чоловіка слово "прикраса" — часто табу. Стосовно аксесуарів — це якісь гаманці, це не те. Одним словом, ми мали зрушити всю індустрію. Адже в чоловіків, які хочуть придбати прикрасу, всього дві опції — або ти Джонні Депп з фільмів про піратів, або хлопець, який купається в несмаку та розкоші з кліпів LilNasa. Хотілося сказати: "Хлопці, хороші прикраси насправді як татуювання — це щось особливе!" Створити щось нове, і рухати вперед, і вірити в це — непростий виклик. І колекція про це також — це і є підйомна сила", — розповідає спеціально для vogue.uaТімурФаткуллін, який безпосередньо брав участь у створенні колекції.

Цікавий момент, що ця колекція стала результатом не лише перетворення пілота в ювелірного дизайнера, а й навпаки — у 2020 році Валерія Гузема закохалася у небо, вперше сівши за штурвал літака. "У 2020 році я вперше сіла в спортивний літак. Тімур показав мені кілька фігур вищого пілотажу — і я пережила свого роду катарсис. Тільки-но ми торкнулися землі, я зрозуміла, що вже хочу ще", — розповідає дизайнерка, яка кожну вільну секунду намагалася проводити на аеродромі в Білій Церкві. Сьогодні Гузема іноді тренується в Іспанії, де тимчасово перебуває з дітьми, і зізнається: якщо ти хоч раз відчув небо, ти не можеш його розлюбити. Ця любов відчувається і в новій колекції, де поєдналися стихії землі та повітря, почуття та досвід двох людей, а також закладена важлива мотиваційна складова, бо підйомна сила — це поштовх, який допомагає рухатися в правильному напрямку, попри все. "Підйомна сила — ще й про рух, який пластично виражений в наших прикрасах, адже в основі всіх виробів лежать форма профілю крила, повітряні потоки й вектори сил. У деяких прикрасах ви буквально побачите те, що нагадає вам обрис крила — птаха або літака…", — додає Фаткуллін.

А головне, що підйомна сила — це ще й про здатність об'єднуватися та допомагати, щоб досягти мети, а головна мета кожного українця — перемога. Частину прибутку від продажу колекції ViLevare команда передає на побудову укриттів для військових літаків Повітряним силам ЗСУ. "Сьогодні всі ми розуміємо, що наше вільне небо і справжні вільні польоти в Україні залежать тільки від перемоги на військовому фронті. Тому нам хочеться цією колекцією не просто транслювати філософську й дуже романтичну тему, а й адвокатувати важливі проекти для ЗСУ. Так, ми вирішили долучитися до побудови укриттів для військових літаків — це справді великий і дорогий проєкт, тому ми і передаватимемо свій прибуток від продажу колекції, і залучатимемо потужних партнерів, які також "вкладуться" в будівництво укриттів, — розповідає детальніше ТімурФаткуллін. — Загалом дуже приємно, що ми вже сьогодні можемо допомогти країни, адже спортивний літак, дизайн якого розробив бренд GuzemaFineJewelry в межах роботи над колекцією, використовується для навчання курсантів ВПС. Останні кілька місяців я як льотчик-інструктор зі складного пілотажу на гранично малих висотах викладаю в наших майбутніх військових пілотів. Також у мене є велика мрія: я би хотів заснувати стипендію для дівчат, яким насправді дуже важко потрапити у світ авіації. Зібрати кілька людей, навчити їх чомусь та допомогти їм зрушитися з місця — це теж про підйомну силу".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.