До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Танцюй так, наче ніхто не бачить: тенісистка Марта Костюк танцює посеред матчу

Українська тенісистка Марта Костюк викликала бум у соцмережах: у відео, опублікованому в X (раніше — Twitter) вона радіє життю, танцюючи з ракеткою просто перед трибунами

"Це один із хайлайтів мого життя, — каже Марта Костюк у відповідь на наше запитання, як це — танцювати на одному з найважливіших матчів в кар'єрі. — Дуже тяжко собі це дозволити, і я рада, що знаходжуся в такому стані, коли можу це зробити". Момент трапився в перерві матчу під час чвертьфіналу Олімпіади–2024, коли Марта виграла сет.

Реклама

Героїня "Олімпійського" знімання VOGUE Ukraine каже, що іноді танцює під настрій. Один із улюблених треків — саме цей, Uptown Funk. "Це просто топчик", — весело каже Марта.

"Я сиділа на переході, коли виграла другий сет, дивилася на всіх цих людей, зрозуміла, що знаходжуся посеред свята всього світу, у цій спортивній єдності, — каже Костюк у коментарі "Суспільному: Спорт". — Що це дійсно свято, раз на чотири роки, буває досить рідко. І я пишаюся, що є частиною цього свята, що можу представляти свою країну. А потім була весела музика — розумію, що живу один раз, і проживала цей момент".

Костюк стала другою в історії України тенісисткою, якій вдалося дійти до чвертьфіналу в одиночному олімпійському змаганні. Для Марти Костюк це дебютна Олімпіада.

Врешті Костюк поступилася хорватці Донні Векич, але показала затяту боротьбу і яскраву гру: "Вчора у драматичному та дуже емоційному протистоянні, яке тривало майже три години на корті Філіпа Шатріє, 22-річна дебютантка Ігор відіграла чотири матчболи, але на тайбрейку все ж поступилася Донні Векич із Хорватії — 4:6, 6:2, 6:7(8)", — пише телеграм-канал українського НОК.

"Я почуваюся нормально, — каже Марта, коли ми питаємо, як вона. — Трошки втомлена, але вже в Торонто, — такий у мене скажений тенісний графік". Спортсменка зізнається, що повертається думками до моментів, де могла би зіграти краще, але водночас сповнена енергії рухатися далі. "У мене був гарний тиждень, і я вже налаштована на наступні змагання", — оптимістично каже Марта. Will to win у чистому розумінні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.