До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Тома Дейлі — спортсмена, який в’яже на Олімпіаді в Токіо

У мережі обговорюють британського спортсмена Тома Дейлі. Але не тільки тому, що він — чемпіон зі стрибків воду, який здобув для Великої Британії золоту медаль на Олімпіаді. Інтернет буквально підірвали фото Тома, який в’яже сидячи на олімпійських трибунах і спостерігаючи за змаганнями інших спортсменів. Що потрібно знати про Тома Дейлі і як в’язання допомагає йому боротися зі стресом — читайте в нашому матеріалі.

Одяг для собак, чохол для олімпійської медалі в кольорах британського прапора, модні светри й купальники — 27-річний олімпійський чемпіон Том Дейлі може вив’язати все. Для демонстрації результатів власної творчості спортсмен має акаунт в інстаграмі — сьогодні на @madewithlovebytomdaley підписано майже 800 тисяч осіб. Більшу частину виробів Том приміряє — підтягненому юнакові дуже пасують в’язані светри й жилети. Після того як фото з Томом, що сидить на олімпійській трибуні з в’язальними спицями, облетіли весь Інтернет, на хлопця підписався дизайнер Алессандро Мікеле. А зважаючи на те, що недавно Том вив’язав для своєї подруги сукню, схожу на одне з убрань Gucci, у мережі тепер жартують, мовляв, незабаром варто сподіватися на модну колаборацію між Gucci й Томом Дейлі.

Реклама

Том Дейлі почав спортивну кар’єру в семирічному віці, а вже в 14 був наймолодшим учасником збірної Великої Британії на Олімпійських іграх у Пекіні (2008 рік). Вже тоді спортсмен прекрасно заявив себе і посів восьме місце на Олімпіаді. Сьогодні в арсеналі 27-річного Тома безліч нагород: він п’ятиразовий чемпіон Європи зі стрибків у воду, триразовий чемпіон світу, дворазовий бронзовий призер Олімпійських ігор. Не раз спортсмен ставав наймолодшим британцем в історії, що виграв медаль на Олімпіаді. 26 липня 2021 року Том Дейлі досяг тріумфу — і взяв золото на нинішній Олімпіаді, ставши найкращим у синхронних стрибках з 10-метрової висоти.

Том Дейлі на Олімпіаді

Том — один з найпопулярніших спортсменів у світі. Пов’язано це не тільки з його неабиякими професійними успіхами, а й активною громадянською позицією. Дейлі — відомий у Британії ЛГБТ-активіст. У 2013 році він здійснив камінг-аут, розповівши в одному з інтерв’ю, що закоханий у чоловіка і щасливий. У 2018 році Том побрався зі знаменитим британським сценаристом Дастіном Ленсом Блеком — володарем "Оскара" за сценарій до фільму "Гарві Мілк".

Том Дейлі

Рік тому пара стала батьками хлопчика, якого народила сурогатна матір, — а спортсмен зізнався, що все життя мріяв про дитину й довго готувався до цієї події. Символічно, що батьківство якоюсь мірою допомогло Тому перезапустити його кар’єру й домогтися нових висот. Ще три роки тому, у 2018 році, після невдалих змагань він перебував у депресії й планував піти з великого спорту. Але щасливе сімейне життя й батьківство допомогли спортсменові позбутися депресії — і завоювати золоту медаль у Токіо.

В’язання Том Дейлі називає своїм улюбленим хобі. Він захопився рукоділлям кілька років тому, коли переживав особисту кризу — і каже, що це заняття стало буквально його порятунком. На нинішніх олімпійських іграх, запевняє Том, саме в’язання допомогло "не збожеволіти через моральну напругу й у підсумку перемогти". В’язані вироби спортсмена носять його друзі, бойфренд, собаки, а таємницями процесу Том охоче ділиться в інстаграмі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.