До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На краю Землі: казковий відпочинок на острові Маврикій

Після перегляду трилера "Море спокуси" з Меттью Макконегі і Енн Гетевей, шеф-редакторка vogue.ua Віолетта Федорова закохалася в острів Маврикій, на якому проходили зйомки. Через кілька місяців вона вирушила в це райське місце.
"Мама, збільши карту, це трохи праворуч від Мадагаскару", – приблизно так я пояснювала рідним розміщення Маврикія, острова, на який я мала вирушити через кілька тижнів з подругами.
Віолетта Федорова

Якщо країни Азії та острови як-от Сейшели і Мальдіви вже добре відомі українським туристам, то Маврикій поки залишається маловивченою територією. А даремно. Цей острів, загублений в Індійському океані, створений для втечі з нашої зими: в цей час там комфортна погода з температурою повітря +30°C і води близько +22 ... + 26°C – те, що потрібно після холоднечі та відсутності сонця. Причому різниця з Україною лише година, а це означає, що джетлагу ні у кого не буде, а зручний час вильоту з Turkish Airlines дасть змогу не втрачати дорогоцінний день у дорозі: вилетівши з Києва ввечері, вже о 8 ранку туристи приземляться на Маврикії. Загальний час в дорозі – близько 14 годин, але минають вони абсолютно непомітно, адже в бортовій системі розваг більше 400 фільмів на 23 мовах, 8 тб-каналів і навіть WI-FI. У Turkish Airlines роблять все, щоб переліт пройшов приємно і непомітно. До сих пір згадую їхні покривала і сніданки, які легше уявити в улюбленому ресторані, ніж десятки кілометрів над землею. До речі, на борті можна замовити спеціальне харчування (більше 20 видів), абсолютно безкоштовно. Оскільки ми летіли на далекомагістральні рейси в бізнес-класі, то нас обслуговував спеціально навчений шеф-кухар Flying Chef.

Маврикій – острів відносно невеликий, але курортів тут вдосталь. Ми вибрали північно-східне узбережжя, порізане затишними бухтами, в яких набагато приємніше купатися, ніж у відкритому океані. Ще однією причиною зупинитися саме в цій частині острова став готель Constance Prince Maurice – кілька років тому його визнали найкращим не просто на Маврикію, а й на всьому узбережжі Індійського океану. До того ж три роки тому в цьому готелі побувала моя колега: коли вона згадує про нього, у неї до сих пір з'являється мрійлива усмішка.

Реклама
Вид з лобі готелю на центральний басейн

Цих рекомендацій виявилося достатньо: Constance Prince Maurice – казкове місце, а на думку зразу спала фраза Марка Твена: "Спочатку Бог побачив Маврикій, а потім створив рай за його образом і подобою". Мені ж захотілося доповнити класика: Constance Prince Maurice цей рай довів до абсолюту.

С'юти з видом на власне озеро

Готель розміщений на відокремленому півострові і оточений 60 гектарами тропічних джунглів, а зовсім поруч розташований ще і морський заповідник – єднанню з природою тут нічого не завадить, а бездоганний сервіс допоможе максимально розслабитися. Про нього, до речі, варто сказати окремо. Маврикій – це колишня французька колонія, тому місцевий колорит унікально поєднується з французьким мистецтвом насолоди життям. Як тільки ми увійшли в лобі готелю, нам запропонували по келиху чудово охолодженого шампанського – було приємно і доречно.

Переліт з Києва на Маврикій займає близько 14 годин

У Constance Prince Maurice гості живуть на затишних двоповерхових віллах (один номер займає один поверх) площею від 70 до 350 кв.м., що перебувають на комфортній відстані одна від одної, – усамітнення і приватність гостей понад усе. Ніхто нікому не заважає і часом з'являється враження, що ти тут сам, навіть на пляжі. Він довгий і широкий, тому боятися, що хтось потрапить у кадр під час Instagram-сесії, не варто. Всі пальми, білий пісок і смарагдова вода належать тільки тобі.

А фотографувати в Constance Prince Maurice хочеться всюди – від власного номера з величезним ліжком і ще більшою ванною кімнатою до ресторану Beach Deck біля пляжу. І все ж моє серце залишилося в іншому місці – рибному ресторані Le Barachous, що затаївся в заростях біля води. Столики тут на спеціальних дерев'яних понтонах і якщо пощастить, то під час вечері можна побачити місцевого улюбленця – акулу Джека.

Рибний ресторан Le Barachous

Соромно зізнатися, але вийти за межі території готелю нам вдалося тільки на п'ятий день перебування: ми постійно були чимось зайняті – від сонячних ванн і катання на каяках і кайтах до відвідування спа-процедур і гри в гольф. Виявляється, що Маврикій – це місце, де люблять тренуватися найкращі гольфісти світу. Неподалік Constance Prince Maurice розміщені поля, що належать цій мережі готелів – часом, за словами місцевих жителів, до гольфістів зовсім близько підходять дикі олені. У спа взагалі хочеться провести весь день. У тутешніх майстрів настільки сильні і при цьому м'які руки, що після години розслаблювального масажу тіло ніби пластилінове. До речі, працюють тут на преміальній косметиці Sisley Paris, сімейному французькому бренді, який так люблять парижанки і шанувальниці натуральних формул.

На каяках найкраще кататися після обіду, коли сонце стає м'якшим

Ще одна обов'язкова справа Constance Prince Maurice – відвідування місцевого винного льоху. Сомельє Жером вже сім років збирає тут найкращі вина з усього світу. Його історії можна слухати вічно. На Маврикії роблять і свої вина, але не з винограду, а з лічі. Жером до них ставиться з підкресленою шанобливістю і усмішкою, а натомість пропонує спробувати чудове Les Hauts de Smith 2011 року або шампанське Delamotte Brut Blanc de Blancs від одного з найстаріших виробників не тільки Шампані, але і всієї Франції.

До речі, гості Constance Prince Maurice можуть безкоштовно повечеряти в двох ресторанах готелю Constance Belle Mare Plage, що належить до цієї ж мережі. Він розміщений неподалік і види тут не менш красиві: вікна Constance Belle Mare Plage виходять до океану, і це точно оцінять любителі шуму хвиль за вікном. Ми ж відвідали цей готель заради ресторану The Blue Penny Cellar, відомого своєю винною картою, а після вечері попросили провести нам маленьку екскурсію. Constance Belle Mare Plage великий і в хорошому розумінні галасливий, тут комфортно відпочивати з дітьми і компанією, щоб разом досліджувати двокілометровий кораловий риф, що простягнувся вздовж пляжу.

<b>BelleMarePlage</b>

Якщо знайдуться сили вибратися з готелю раніше, ніж це зробили ми, то насамперед я раджу податися на найвищу точку острова Black River Peak, з якої в ясну погоду видно весь Маврикій. Недалеко звідси розміщені і знамениті семиколірні піски, проте потрібно вгадати з погодою: ми приїхали після дощу і барви не були яскравими. Зате яким було повітря! Пам'ятаю його до сих пір. Ще раджу заїхати до місцевого виробника рому Shamarel. На території фабрики є ресторан з креольською кухнею, вечеря в якому стане ідеальним завершенням насиченого дня. Так, і не забудьте купити кілька пляшечок цього рому. Це презент, який точно гідно оцінять.

Інформація про переліт:

– Переліт з Києва на Маврикій проходить через Стамбул і разом зі стикуванням у Стамбулі займає в цілому близько 14 годин (14 годин 20 хвилин шлях туди, 13 годин 30 хвилин шлях назад).

– Зі Стамбула на Маврикій авіакомпанія літає 5 разів на тиждень.

– Норма провозу багажу складає 2 місця по 23 кг кожне для економ-класу і 2 місця по 32 кг кожне для бізнес-класу.

– При перельоті на Маврикій пасажири можуть так спланувати свою подорож, щоб скористатися безкоштовною послугою авіакомпанії – Stopover у Стамбулі, в межах якої надається безкоштовне розміщення в турецькій столиці на одну ніч для пасажирів економ-класу і до двох ночей для пасажирів бізнес-класу. Послугою можуть скористатися пасажири, які подорожують з України в більш ніж 50 країн.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.