Астрономічна обсерваторія і дайвінг на Мальдівах в Anantara Kihavah
Готель Anantara Kihavah Maldives Villas пропонує гостям острова дізнатися всі таємниці яскравого підводного світу Мальдів, поспостерігати за життям дельфінів і морських черепах в їх природному середовищі існування, а також вивчити сузір'я через найпотужніший телескоп на островах.
Мальдіви можна сміливо назвати одним з найкращих місць на Землі, щоб дивитися на зірки. Справа в комфортних кліматичних і екологічних умовах, зокрема, низькому рівні світлового забруднення. На курорті обладнаний спеціальний астрологічний майданчик з найпотужнішим в окрузі телескопом.
Алі Шамім, астроном курорту, знає, як захопити гостей цікавою розповіддю про сузір'я, адже сам є фанатом таємниць космосу. "До сих пір пам'ятаю, як вперше заглянув в лінзу телескопа, щоб розглянути кільця Сатурна. Це чарівне видовище я запам'ятав на все життя і в роботі прагну заразити оточуючих своєю пристрастю до космосу", – розповідає він.
Щоб побачити дельфінів на відстані витягнутої руки, можна вирушити на човні в лагуну біля острова Кударікілу. А поспостерігати за життям морських черепах в їх природному середовищі існування можна, занурившись разом з ними в глибини океану. Сертифіковані професійні інструктори з дайвінгу допоможуть розглянути коралові рифи і їх яскравих мешканців.
В Anantara Kihavah можна зробити і гастрономічне "занурення": на курорті відкрито незвичайний ресторан SEA.FIRE.SALT.SKY, який розділений на кілька частин, одна з яких – прямо під водою. Потрапити в "нижній" ресторан SEA можна спеціальним тунелем, який іде вглиб води. Стіни підводного ресторану виконані з особливо міцного скла і всі гості можуть спостерігати природне життя мешканців океану. Міжнародне меню доповнене винами різної витримки, вік яких – до 90 років.
У кухні ресторану SALT під відкритим небом кипить робота, поки гості відпочивають під солом'яною стріхою і насолоджуються свіжим морським бризом. Сольовий сомельє допоможе підібрати до будь-якої страви ідеальну приправу і розповість дивовижні факти про сорти солі і їх індивідуальні властивості.
У ресторані FIRE кухарі готують на відкритому вогні прямо на очах у гостей. Тут можна покуштувати страви з яловичини "вагю" з японської префектури Хего, вирощеної на натуральному зерні протягом 550 днів. Філе з найкращої в США яловичини "ангус" і багато інших делікатесів.
У барі SKY на даху гостям острову запропонують кальян з різноманітними наповнювачами, коктейлі та лікери, включно з фірмовим коктейлем Kihavah Island Tea на основі білого рому Indian Ocean, арака з лічі, персиком, лимонним соком і додаванням чаю Earl Grey.
У вільний час можна прогулятися по причалу до спа-салону Anantara з шістьма процедурними кабінетами над водою, де професійні масажисти готові оздоровити гостей. У цьому тихому і спокійному місці є все, щоб відновити душевні і фізичні сили.
Про готель
Курорт розміщений на мальдівському острові Кіхава Хуравалі, що всього 30 хвилин на гідролітаку від міжнародного аеропорту Мале. Anantara Kihavah Maldives Villas налічує 79 просторих вілл з окремими басейнами, розташованих прямо над водою або уздовж приватного пляжу з білим піском.