До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дива архітектури: 11 шедеврів Ле Корбюзьє

З липня 2017 року 17 робіт цього архітектора увійшли у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Шарль-Едуард Жаннере-Грі, відомий як Ле Корбюзьє, є незаперечним лідером архітектури у стилі модерн. Нижче 11 його найбільш значущих робіт.

Променисте місто в Марселі

Променисте місто або "The Radiant City" споруджене в 1947-1952 роках. Це була експериментальна робота в урбаністичному стилі, про яку тепер знає весь світ.

Реклама
Променисте місто в Марселі

Променисте місто в Марселі
Пам'ятник "Відкрита долоня" в Чандігарх

Пам'ятник в індійському місті Чандігарх зведений в 1950-1965 роках. Символіка відкритої долоні часто трапляється у спорудах Ле Корбюзьє. Для архітектора вона означає, перш за все, світ і прийняття, символізує, що потрібно давати і отримувати добро.

Пам'ятник "Відкрита долоня" в Чандігарх
Каплиця Нотр-Дам-дю-О в Роншамі

Будівництво паломницької бетонної церкви тривало п'ять років, після чого 1955 року вона відчинила свої двері для парафіян. Цікаво, що на її місці перебувала християнська церква ще в XIII столітті, а після неї, до каплиці Нотр-Дам-дю-О, було ще дві.

Каплиця Нотр-Дам-дю-О в Роншамі
Вілла Schwob в Ла-Шо-де-Фон

У швейцарському містечку Ла-Шо-де-Фон 1916 року збудували віллу Schwob. Через 70 років її купило агентство Ebel, як символ цінностей та невичерпного джерела натхнення для бренду.

Вілла Schwob в Ла-Шо-де-Фон
Церква Сен-П'єр у Фірміні

Споруда Сен-П'єр – остання велика робота Ле Корбюзьє. Так сталося, що будівництво закінчилося вже після смерті архітектора. За зведення відповідав його учень Жозе Обрері. У результаті будинок слугував церквою, школою і притулком. Зараз Сен-П'єр виконує функцію культурного майданчика.

Церква Сен-П'єр у Фірміні
Палац Зборів у Чандігарх

Індійський Капітолій в Чандігарх збудували 1955 року після того, як перший прем'єр-міністр Індії особисто попросив про це Ле Корбюзьє. Новий палац повинен був стати символом віри у світле майбутнє країни, не обмежене традиціями минулого.

Палац Зборів у Чандігарх
Район Cité Frugès в Пессаку

1924 року за проектом Ле Корбюзьє спорудили не одне приміщення, а цілий район. Архітектор відповідав як за планування будівель, так і вулиць. Район Cité Frugès у французькій провінції Пессак мав слугувати житловим районом для робітників.

Район Cité Frugès в Пессаку
Монастир Ла Туретт під Ліоном

Найважливіша за значущістю будівля архітектора створена 1953 року. Розміщений на схилі пагорба монастир повинен був приваблювати своїм сучасним виглядом людей, а навколишня природа – пробуджувати священні помисли.

Монастир Ла Туретт під Ліоном
Маленький будиночок у Корсо

З 1923 року на березі Женевського озера в Корсо стоїть маленький будиночок. Цю споруду Ле Корбюзьє побудував для своїх батьків.

Маленький будиночок у Корсо
Maison du Brésil в Парижі

Maison du Brésil – споруда в університетському містечку в Парижі. 1953 року архітектор створив будинок спеціально для бразильських студентів, професорів і вчених, які приїхали до Парижа для академічної роботи.

Maison du Brésil в Парижі

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.