До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тіна Тернер: королева рок-н-ролу померла у віці 83 років

Одна з найвідоміших співачок у світі, ікона 1980-х років та королева рок-н-ролу Тіна Тернер померла у віці 83 років після тривалої хвороби.

Реклама

Протягом останніх років у Тіни Тернер були проблеми зі здоров'ям. У 2016 році їй діагностували рак кишківника, а у 2017 році їй пересадили нирку. У заяві 24 травня ввечері представник співачки сказав: "Тіна Тернер, "королева рок-н-ролу" мирно померла сьогодні у віці 83 років після тривалої хвороби у своєму будинку. З нею світ втрачає легенду музики та приклад для наслідування".

Тіна Тернер культивувала роль темношкірих жінок у рок-н-ролі, визначивши цю епоху музики настільки, що Мік Джаггер зізнався, що черпав натхнення з її яскравих, енергійних, живих виступів. Після двох десятиліть роботи зі своїм чоловіком Айком Тернером вона пішла у вільне плавання та стала однією з головних попікон 1980-х. Хроніка її життя була описана в трьох мемуарах, байопіку, мюзиклі, а у 2021 році — у відомому документальному фільмі "Тіна".

Тіна Тернер, яку називають королевою рок-н-ролу, славилася своїми відвертими та енергійними виступами на сцені та хрипким, потужним вокалом. Вона отримала вісім премій "Ґреммі" та була введена до Зали слави рок-н-ролу у 2021 році як сольна виконавиця. Зал слави зазначив, що вона "розширила колись обмежену ідею про те, як темношкіра жінка може підкорити сцену і бути водночас потужною та багатовимірною істотою". Тіна вплинула та надихнула багатьох сучасних виконавиць, зокрема Бейонсе, Джанет Джексон, Жанель Моне та Ріанну.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.