До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Помер Анджело Бадаламенті — композитор "Твін Пікса" та інших робіт Девіда Лінча

У США у віці 85 років помер композитор Анджело Бадаламенті. Про це повідомило видання The Hollywood Reporter з посиланням на його племінницю Френсіс Бадаламенті.

Девід Лінч, Джулі Круз та Анджело Бадаламенті
Девід Лінч, Джулі Круз та Анджело Бадаламенті

Реклама

Анджело Бадаламенті понад усе відомий своєю спільною роботою з режисером Девідом Лінчем. З 1986 року він написав музику до культового серіалу "Твін Пікс", а також до фільмів "Синій оксамит", "Дикі серцем", "Проста історія", "Малголланд Драйв", "Шосе в нікуди".

Окрім того, за свою визначну кар’єру Бадаламенті працював разом з такими музикантами й виконавцями, як Девід Бові, Пол Маккартні, Ніна Сімоне, Лайза Мінеллі та Майкл Джексон. Під його музику відкрилася олімпіада 1992 року в Барселоні.

У 1990 році за музику до "Твін Пікс" Бадаламенті дістав премію "Ґреммі" і номінацію на "Еммі" відразу в трьох категоріях. Також у його доробку безліч інших премій і номінацій у галузі музики для кіно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.