До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перше спільне інтерв'ю Івана Дорна і його дружини Насті Новікової

У новому кліпі Івана Дорна знялася його дружина Анастасія Новікова. Vogue UA зустрівся з парою, щоб дізнатися, чому через 14 років спільного життя Іван і Настя порушили обітницю непублічності.

На Анастасії: шовкова блуза, спідниця з нейлону, шкіряні слінгбеки, прикрашені стразами, шкіряний картхолдер, прикрашений стразами, заколка для волосся з плексігласу, все – Prada; браслет, біле золото, смарагди, онікс, діаманти, Cartier. На Івані: водолазка з нейлону, брюки з нейлону, шкіряні лофери, все – Prada; годинник, сталь, Cartier

Ми за містом: яскраво світить сонце, з колонок лунає бадьоре R'n'B, Іван та Настя зустрічають мене на знімальній локації. Високий атлетичний Іван пританцьовує під музику у водолазці і штанях, які ідеально сидять на ньому, поруч витончена Настя в мініспідниці і слінгбеках Prada — зразкова пара "з обкладинки". Що ж, така мрія Насті Новікової є — щоправда, мріє вона про обкладинку не Vogue, а американську версію журналу Architectural Digest.

Реклама

Настя — дизайнерка інтер'єру, вона щойно закінчила проєкт, над яким працювала три роки, їхню з Ванею нову квартиру в Києві. "Будинок 1912 року, високі стелі, підлога ялинкою, 200-річний мармуровий камін у стилі епохи Людовика XV – моя мрія!" — коментує вона. Наша зустріч — перше у житті Насті інтерв'ю, але вона точно знає, чого хоче від нього. Настя нарікає, що у світі дизайну справжні зірки — це насамперед архітектори, а ось про дизайнерів інтер'єру знають мало, і згодом вона хотіла б виправити цю несправедливість.

Це не перша наша зустріч із Дорном, і я звикла, що перед кожною бесідою з Ванею його директорка Катя просить: давайте не будемо говорити про сім'ю та дітей – Ваня хотів би, щоб особисте залишалося особистим. Але сьогодні все перевернулося з ніг на голову: ми зустрічаємося з Ванею і його дружиною Настею, щоб поговорити про їхній дует — не лише особистий, а й творчий. У грудні Дорн презентує кліп на трек "Колі" — зворушливу історію кохання, головну роль у якому зіграла його дружина.

На Анастасії: вовняне пальто, Alexandre Vauthier (theicon.ua); шовкова сукня, Magda Butrym (theicon.ua); шкірнф туфлі, Nodaleto (theicon.ua); годинник, сталь, Cartier. На Івані: піджак і брюки з вовни, все – Dries Van Noten (asthik.com); вовняний светр, Jil Sander (asthik.com); шкіряні туфлі, Maison Margiela (theicon.ua)

Іван і Настя разом вже 14 років, навчалися в одній школі у Славутичі. "У нас маленьке місто, всі одне одного знали, — розповідає Настя історію їхнього знайомства. — Я навчалася в класі "А", Іван — у "Б", класи розформували і нас об'єднали в один клас. Ми жили в будинках навпроти, дві хвилини йшли до школи, а потім розходилися — він у свою компанію, а я до іншої".

Тепер у пари двоє дітей — семирічна Василина та шестирічний Іван. В інтерв'ю Ваня майже ніколи не говорив про дружину й дітей, не виставляв їхні світлини в Instagram, а сторінка Насті взагалі була закрита до недавнього часу, — так їм вдавалося убезпечити особисте від порожньої уваги з боку сторонніх людей.

"Ми домовилися, що особисте життя не афішується, — розповідає Настя. — Це дуже важко, коли ти під прицілом, до тебе ставлення інше. Мені не хотілося, щоб мене сприймали тільки як Іванову дружину, асоціювали з ним, – тому простіше було залишатися в тіні, щоб ніхто взагалі не знав, що він мій чоловік. У садочку діти були під моїм прізвищем – для всіх я залишалася звичайною мамою, а не дружиною Дорна. Так простіше: менше уваги, жодних очікувань".

На Анастасії: шовкова блуза, Casablanca (theicon.ua); вовняні брюки, Arutiunova; шкіряні мюлі, The Attico (theicon.ua); браслет, жовте золото, онікс, емаль, Cartier. На На Івані: вовняний піджак, Dries Van Noten (asthik.com); брюки з вовни і поліестеру, Lemaire (asthik.com); бавовняна сорочка, власність стиліста

У червні цього року Іван та Настя разом з'явилися на Каннському кінофестивалі, де артист представляв фільм Кирила Серебренникова "Петрови у грипі". Спільне фото із червоною доріжки Ваня виставив у Instagram. Моє питання, чи змінилося щось у їхньому ставленні до публічності і чому він сам порушив своє правило про конфіденційність, змушує його задуматися.

"Чи змінилося щось? Напевно, ні. Просто ми трохи інакше стали ставитись до цього. Розуміємо, що сім'ю не заховати. Я опублікував фото, преса розтягла його, і всі почали писати: а хто це? Дружина? Ну, а хто ще? — сміється Дорн. — Пам'ятаю, після того, як я виставив наше фото з Канн, з'явилася гордість — один за одного, за те, що ми такий класний вигляд маємо разом. Мені здалося, це може бути хорошим прикладом для інших публічних сімей – пишатися своєю парою та не боятися показувати одне одного".

У садку діти були під моїм прізвищем – для всіх я залишалася звичайною мамою, а не дружиною Дорна. Так простіше: менше уваги, жодних очікувань

Одночасно з виходом нашого номера Іван Дорн презентує відео на трек "Тебе нема сьогодні" — переосмислення пісні "Сьогодні" гурту "Океан Ельзи". Пісня вийшла у 2001 році, а через 20 років про неї нагадує тандем Івана Дорна та саундпродюсера Rozhden. На основі тексту Вакарчука записали новий трек – ліричний, інтимний. "Безглуздий", як каже сам Іван. "Там стільки почуттів у цьому треку, — додає Настя. — Коли вперше її почула, у мене всередині все тремтіло"

Ідея відео належить Юлі Паскаль — дизайнерці бренду Paskal, яка стала режисеркою кліпу. "Коли" — історія кохання й пристрасті, інтимна, відверта. Коли Юля обговорювала ідею кліпу з музикантом, то чесно сказала: "Я не уявляю, з ким із актрис тебе можна зняти".

"Мені й самому дивно бачити себе збоку, коли я в кадрі обіймаюся з якоюсь дівчиною, розігруючи пристрасть, — зізнається Дорн. — Якщо це якась фантасмагорія, окей, але я погоджуюся з Юлею: знімати відверте відео, яке вона хотіла, з кимось чужим було б дивно. Це ті кадри, в яких ти вразливий, а таким ти можеш бути тільки з дружиною, та й то це непросто"

На Анастасії шовкова сукня, прикрашена пір'ям, Arutiunova; шкіряні босоніжки, власність стиліста; кольє і браслет, біле золото, смарагди, онікс, діаманти, все – Cartier. На Ивані: піджак і брюки з вовни і поліестеру, Han Kjøbenhavn (spazio.ua); шовкова краватка, Dries Van Noten (asthik.com); шкіряні туфлі, Doucal's (helen-marlen.com); бавовняна сорочка, власність стиліста

Про вразливість музикант не жартує — помітно, що навіть спільне інтерв'ю з Настею для нього не дуже зручне. На моє запитання про те, чи радіє Іван публічності дружини чи, радше, турбується з цього приводу, він відповідає, що ревнощів немає, але є "побоювання щодо того, куди це може привести". "Так, я егоцентрик, як будь-який артист, але питання не в тому, хто в нашій сім'ї буде знаменитішим. Питання, як це може позначитися на наших взаєминах. Тому поки що мене "хитає", як маятник".

Кліп, інтерв'ю, зйомка для Vogue UA – для Насті Новікової останній місяць став викликом. Навіщо це їй — з огляду на те, що 14 років поспіль вона навмисно залишалася в тіні, оберігаючи сім'ю від зайвої уваги медіа? "Я закінчила музичну школу, але змалку боюся сцени, — каже Настя. — Якось я приїхала на примірку до Юлі Паскаль, а вона каже: ми подивилися твій Instagram, твої фото та подумали: "Настя готова, давайте запропонуємо їй роль у кліпі". Раніше я була дуже сором'язливою — у мене виникало дуже багато питань до себе, і я не могла зрозуміти, з чим пов'язана ця невпевненість, а зараз начебто розібралася... Я завжди знала: поки не реалізуюсь як дизайнерка, не хочу афішувати себе, не хочу бути просто дружиною Вані. У мене була велика пауза у професії, поки я займалася вихованням дітей, та й зараз, позаяк немає няні, мій день ділиться на дві частини — я належу собі лише до 15:00, доки діти навчаються".

Спеціалізація Новікової в дизайні — приватні простори, але також вона авторка інтер'єрів Будинку культури Masterskaya (творчий простір для музикантів, який відкрив Іван) кілька салонів краси та кафе. Пристрасть Насті — вінтаж: у їхній новій квартирі розкішні 200-річні французькі дзеркала і камін сусідять із суворими меблями баухаус та кріслами 1960-х. Цінує Настя і вінтаж у одязі: її улюблені крамниці в Парижі, звідки вона привозить до Києва скарби — з останніх знахідок це халат Lanvin 1960-х, сукні Balenciaga 1940-х, а також її улюблені Saint Laurent та Martin Margiela. Настя прищеплює любов до вінтажу й Вані — влітку він з'явився на червоній доріжці Одеського кінофестивалю у шовковому халаті Lanvin, який Настя привезла йому з Парижа.

На Анастасії шовкова сукня, прикрашена пір'ям, Arutiunova; шкіряні босоніжки, власність стиліста; кольє і браслет, біле золото, смарагди, онікс, діаманти, все – Cartier. На Иване: піджак і брюки з вовни і поліестеру, Han Kjøbenhavn (spazio.ua); шовкова краватка, Dries Van Noten (asthik.com); шкіряні туфлі, Doucal's (helen-marlen.com); бавовняна сорочка, власність стиліста

"Іван спокійно ставиться до одягу. Коли надсилають образи зі зйомок кліпу чи інтерв'ю, я швиденько пишу стилісту Лері Агузаровій: це купити, купити. Кілька років тому на зйомці українського Vogue у Лос-Анджелесі нам дуже сподобався рожевий костюм Vivienne Westwood. Але ми не встигли купити. Досі жалкую: це річ, яка б могла потім висіти в музеї".

І хоча у Дорна є стиліст, саме Настя часто дає йому цінні поради. Так, влітку Дорн з'явився в Каннах у футболці з колекції бренду Jul з написом Galya Carries Water та в штанах апсайкл-бренду bettter. Трохи згодом на червону доріжку Іван вийшов у костюмі bettter, доповнивши його взуттям Maison Margiela Tabi — теж за порадою дружини. На Лазурному Березі було +36, і Дорн спочатку чинив опір спекотним Tabi, але в результаті в модній сутичці перемогла Настя — і стиль.

"Від періоду в групі "Пара нормальних" і до сьогодні я дуже змінився: який вигляд маю, як говорю. У цьому відіграла велику роль Настя", — каже Дорн. "Так, так! — сміється Настя. — Коли ми тільки почали зустрічатись, стилістом Івана був його тодішній продюсер — вони їздили на одеський ринок та намагалися набрати чогось модного, у їхньому розумінні". "Це були здебільшого "строкаті" речі, ми любили яскравіше", — згадує Іван. Дорн зізнається, що дружина займається його освітою і допомагає бути в курсі того, що відбувається у світі: "Настя мене дуже наповнює: багато читає, дивиться, слухає і розповідає мені про все — про моду, естетику, нову етику. Багато що радить".

На Івані: вовняні брюки, Ami (spazio.ua). На Анастасії: сукня з поліестеру і мережок Paco Rabanne (asthik.com); оксамитові слінгбэки, власність стиліста

Настя, своєю чергою, зізнається, що Ваня для неї є "великим стимулом". "Він постійно розвивається, кудись біжить, у нього постійно з'являються нові інтереси. Я розумію, що ми маємо відповідати одне одному. Він мене надихає весь час кудись їхати. У нього дуже яскраве насичене життя, у мене не настільки, але я весь час працюю над собою".

Текст: Дарія Слободяник

Відео: Slava Davydov

Фото: Ksenia Kargina

Стиль: Anastasia Zamula

Макіяж: Olga Ostapchuk

Зачіски: Anastasiia Timochuk

Асистент фотографа: Denis Denisenko, Pavel Ritshel

Асистенти стиліста: Albina Hanzha

Продюсерка: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.